A legjobb dolgokon bőgni kell?

Szeptember 16-án új magyar nagyjátékfilm kerül a mozikba, a Grosan Cristina rendezte A legjobb dolgokon bőgni kell.

A rendező elmondása szerint A legjobb dolgokon bőgni kell egy sokak által ismert, ám pontosan nem megfogalmazott társadalmi jelenségre hívja föl a figyelmet. Ez a film főként a mostani harmincasoknak és azoknak a szüleiknek szól.

A főszereplő anyját Hernádi Judit alakítja.

Történetének főszereplője a harminc éves nő, Maja, aki végre úgy érzi, révbe ért az élete: barátjával külön lakásba költözött, szabadúszó állása helyett állandót választott. Hamarosan azonban nem várt fordulatot vesz az este, mikor kiderül, egy rég nem látott rokon nem csupán alszik a konyhaasztalon, hanem meghalt. Maját saját anyja is lerázza, senki nem segít rajta, ezért ráébred, kénytelen egyedül cselekedni. Ideje kockáztatni ésszembesülni a rég eltemetett problémákkal.

 

Grosan Crsitina erdélyi filmrendező, aki kisjátékfilmjeivel számos nemzetközi filmfesztiválon szerepelt már, ebből az egyik díjnyertes, a Vakáció a tengerparton több mint egymillió megtekintésnél tart a Youtube-on. A legjobb dolgokon bőgni kell az első nagyjátékfilmje, amely a Laokoon Filmgroup gyártásában és a Nemzeti Filmintézet támogatásával jött létre.


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek