A Paint marad – a trükkök továbbra is élnek!

A Paint egyike azon programoknak, amelyeket tulajdonképpen mindenki ismer. A Windows ikonikus alkalmazása immár 32 éve szolgálja ki egyszerű, de praktikus felületével a felhasználóit.

A primitív kis programot pontosan egyszerűsége miatt szeretjük – gyors, nem fagy le, a legalapvetőbb dolgokat, mint mondjuk a képek átméretezését, levágását, hipp-hopp képes megvalósítani. A Microsoft nem is olyan rég jelentette be, hogy egyszerűen nem támogatja tovább és törli az alkalmazást a rendszeréből.

Az emberek azonban nem akarnak megválni a Painttól

A hír mindenkit ledöbbentett és természetesen elégedetlenséget váltott ki, hiszen sok irodai dolgozó gyakorlatilag napi szinten használja egyszerűbb, gyors munkákra. A Microsoft pedig “kénytelen volt” visszahátrálni és megnyugtatni felhasználói táborát: a Paint marad, csupán nem lesz automatikusan telepítve, a Windows Store-ból bárki ingyenesen letöltheti, aki továbbra is használni szeretné… 🙂

Persze a hír már egy ideje kering a neten, a sztorit csupán azért osztottuk meg, aki esetleg le maradt volna róla. Fő célunk, hogy néhány olyan trükköt mutassunk be, ami még jobban felgyorsíthatja a Painttal való közös munkádat!

  1. A tökéletes kör titka. Bizonyára veled is előfordult már, hogy ránézésre próbáltad teljesen arányosra formálni a Paintbe ültetett kör alakzatot. Nem lehetetlen! Nyomd le a Shift-et a kör kialakítása közben és máris szabályos lesz a köröd!
  2. Rajzold bármilyen formát (akár ki is színezheted). Jelöld ki, nyomd le a Shift-et, majd felengedés nélkül kezd el húzni az egérrel. Ecsetként fog működni! J +1Tipp: ha ugyanezt szöveggel készíted, design-os feliratot kapsz.
  3. Rajzold bármilyen formát, majd az előző példához hasonlóan, jelöld ki. Ezúttal azonban a Ctrl-t nyomd le és húzd az alakzatot az egérrel – megduplázódik a forma. (Nem kell többet időt pazarolnod a Ctrl+C –V kombinációra.)
  4. Unod, hogy csak 4 ecsetméret van? Nyomd le az ecset kiválasztása után a Ctrl-t és növeld vagy csökkentsd a méretét a plusz vagy mínusz gombokkal.

 

Vélemény, hozzászólás?