A Star Wars 7 Magyarországot is leigázta

Nálunk is rekordot döntött a Star Wars: Az ébredő Erő, A legfontosabb első hely is az övé, mostantól a hetedik epizód tartja minden idők legjobb magyarországi nyitó hétvégéjének rekordját.

Az ébredő Erő 282 265 nézőt gyűjtött, akik 412,6 millió forintot hagytak a jegypénztáraknál.  Ezzel a nyitó hétvégi eredménnyel a következő rekordokat döntötte meg a film:

  • Még sosem néztek meg egy nap alatt olyan sokan egy mozifilmet, mint most pénteken a hetedik epizódot.
  • Szombaton a péntekit megdöntve újabb rekord született a napi legnagyobb nézőszám kategóriájában.
  • Az ébredő Erő minden idők legnézettebb és legtöbb bevételét hozó nyitóhétvégéjét tudhatja maga mögött Magyarországon.

A korábbi rekordot nézőszám alapján a A Sith-ek bosszúja tartotta 244 444 nézővel, bevétel tekintetében pedig a Minyonok 284,3 millió forinttal.

A slusszpoén, hogy ezeket a számokat négy nap alatt hozta össze a Star Wars harmadik része, illetve a sárga kupakos rajzfilm, a hetedik epizódnak viszont csak három napja volt rá. Ahogy Amerikában, úgy Magyarországon is fel van adva a lecke a jövő kasszasikereinek, többek között az elkövetkező évek Star Wars-filmjeinek.

A forgalmazó szerint további hazai rekorddöntések várhatók a hetedik epizódtól, de a távolabbi jövőbe tekintve minket már az is foglalkoztat, hogy lehetséges-e ekkora érdeklődést fenntartani úgy, hogy évente kiadnak egy újabb Star Wars-filmet? Szépen lassan megunjuk? Vagy életünk végéig lelkesen járunk majd megnézni a legújabb felvonást?

 

Nyitókép: Illusztráció


Hasonló cikkek