A Star Wars egyik legjobb fénykardpárbaját rajongók készítették

Darth Maul kevesebb mint negyedórát szerepel a Baljós árnyak-ban, mégis sokaknak ő a kedvenc karaktere a filmből, a hármas párbaja pedig Qui-Gon Jinn-nel és Obi-Wan Kenobival pedig egyértelmű csúcspontja a sokat szidott epizódnak.

Darth Maul hiányába nem nyugodott bele Shawn Bu rendező, és a vezetésével elkészült egy tizenhét perces rajongói film, amelynek a Sith a főszereplője, nem szerepel benne Jar Jar, és már olyan véleményeket is lehet róla olvasni az interneten, hogy jobb, mint a Baljós árnyak.

A Darth Maul: Apprentice a mázolt képű tanítvány kiképzéséről szól, és a játékidő legnagyobb részében szemkápráztató fénykardpárbajokat nézhetünk. A harcok koreográfiáját Vi-Dan Tran dolgozta ki, és remek munkát végzett: egy pillanatig sem éreztem azt, hogy most már elég a küzdelemből. Ha előbb jön ki ez a rövidfilm, egy említést minimum érdemelt volna a legjobb fénykardpárbajok toplistáját is tartalmazó cikkünkben.

A Darth Maul: Apprentice két éven át készült: „Mindig is azt éreztük, hogy Darth Maulnak több játékidőt kellett volna kapnia, ezért egy olyan filmet akartunk készíteni, ami csak róla szól, és a lehető legjobb fénykardpárbajokat tartalmazza!” – olvasható a T7 Production közleményében.

 

Nyitókép: Illusztráció (Vona Ildikó fotója)


Hasonló cikkek