Adományt kapott a kiszombori óvoda

Hat speciális kültéri asztalt ajánlott fel a makói Duocor Ipar Bt. az intézmény számára.

A hírt közlő rádio7.hu szerint a nagylelkű adománynak köszönhetően a gyermekek önfeledten és biztonságosan játszhatnak az udvaron is. Akár foglalkozásokat is tarthatnak nekik az óvodapedagógusok. Az ovi helyzete – ahogy sok intézményé az országban – nem egyszerű, hiszen számos nehéz körülmények között élő gyermek jár oda, akiknek igyekeznek minden lehetőséget megadni a fejlesztésre, étkeztetésre és önfeledt időtöltésre.

Börcsökné Balázs Márta, az intézmény vezetője úgy fogalmazott, nem ez az első eset, hogy külső segítséget kapnak. Sokszor a szülők is kiveszik a részüket az ovis mindennapokból, játékokat, ruhákat hoznak, vagy kisebb javításokat, takarítást vállalnak.

Emellett pedig nem régiben a Magyar Falu Programban nyertek támogatást, amit szintén kültéri játékok beszerzésére és fejlesztésre fordítanak. Valamint tagjai az országos „Fogadj Örökbe egy Ovit” kezdeményezésnek. Ennek keretein belül is sok támogatást, biztatást kapnak.

A mozgalomról bővebben itt lehet tájékozódni. Sok intézmény, óvodák, gyermekotthonok, anyaotthonok is várják a felajánlásokat, ruhák, játékok, eszközök és idő formájában is.

Farkas Cs. Tekla

Kiemelt képünk illusztráció!

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek