Alkotúra – harmadszorra Borsodban

Középiskolások alkotásaiból nyílt kiállítás a Városháza aulájában, Miskolcon. Harmadik alkalommal rendezték meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei középszintű művészeti iskolák grafikai bemutatóját.

Díjak, oklevelek átadása / PTV Fotó: Vona Ildikó

Az Alkotúra nevet viselő verseny lehetőséget kínál a most még tanuló, ám ígéretes, leendő művészeknek a bemutatkozásra. A résztvevő iskolák diákjai a miskolci kiállítás megnyitóján vehették át az eredményes szereplésért járó díjukat. A tárlat anyaga a fiatalok legjobb grafikáiból, olajfestményeiből, plakátjaiból, karikatúráiból, névjegykártya-terveiből lett összeállítva.

Alkotók és alkotások / PTV Fotó: Vona Ildikó

Török Dezső, a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés elnöke a megnyitón így fogalmazott ünnepi beszédében:

“Ők mint vizuális technikával és rajzzal foglalkozó ifjú, fiatal művészpalánták egy picit másképp látják a világot, mint mi, hétköznapi emberek. Nagyon hasznos és tanulságos a kiállítás. Ezeket az ifjú palántákat a jövőben gondozni, gardírozni kell, hisz nagy szüksége van az országnak minél több alkotó szellemre.”

Gitár-kvartett / PTV fotó: Vona Ildikó

A seregszemle díjkiosztó ünnepségén közreműködött a Megszólaló Kezek Közhasznú Alapítvány komolyzenei műhelyének gitár-kvartettje.

Vélemény, hozzászólás?