Állatkerti Szezonnyitó és Víz Világnapja a Miskolci Állatkertben

allatkerttigris2014. március 22-én, szombaton a Magyar Állatkertek Szövetségének minden tagja, így a Miskolci Állatkertés Kultúrparkban is Állatkerti Szezonnyitót tartanak.

 

 

Ennek keretében – valamint mivel éppen ezen a napon ünnepeljük a Víz Világnapját – változatos programokkal várjuk a látogatóinkat. A megszokotthoz képest gazdagabb és változatosabb látványetetési és állatbemutató programon vehetnek részt az állatkertbe érkezők. A Víz Világnapjához kapcsolódóan egy különleges, elgondolkodtató kiállítással készülünk a vizes élőhelyekről, valamint azok a látogatók, akik szeretnék megmérettetni tudásukat a Föld vízkészletével kapcsolatosan, egy családi „VÍZkvízen” ezt is megtehetik.

Az Állatkerti Szezonnyitóval kezdődően egy újabb évnek vág neki az állatkert nagy reményekkel telve. A korábbi évekhez képest gazdagabb programkínálattal várják a látogatókat egész évben. A tavaszi szaporulatdömping máris megkezdődött, de az év során várhatóan több olyan állatfaj is utódokkal örvendezteti meg a látogatókat, amelyek évek óta rendszeresen, vagy éppen még soha nem szaporodtak Miskolcon. Természetesen új bemutatók is készülnek, valamint új lakók is érkeznek. A 2014-es évben elsősorban a Kárpát-medence ragadozói kapnak főszerepet. A tervek szerint az év során új farkas- és hiúzkifutók épülnek, ahová új állatok is érkeznek majd. Hosszú évek szünete után újra láthatnak majd az érdeklődök Miskolcon borzot, valamint aranysakálokkal is gyarapodik a gyűjtemény. De nem csak hazai erdeink állatvilága kap hangsúlyt, hiszen a tervek szerint egy fiatal tigrispár is Miskolcra költözik 2014-ben.

Érdemes lesz tehát idén is ellátogatni a Miskolci Állatkertbe!


Hasonló cikkek