Alvó férfit fosztott ki egy kecskeméti zsebtolvaj

A térfigyelő kamerák és a rendőrök személyismerete buktatta le a gyanúsítottat. A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai vádemelést javasolnak a 42 éves férfivel szemben.

Ittas volt a sértett, és elaludt egy belvárosi büfé előtt elhelyezett széken 2021. augusztus 7-én. Amikor felébredt, a pénztárcáját már nem találta a zsebében. Szerencse volt a szerencsétlenségben, hogy az óvatlan férfi azonnal feljelentést tett a közelben lévő rendőrségen. A kihallgatása még tartott, amikor a forrónyomos csoport tagjai már intézkedtek a környéken lévő térfigyelő és biztonsági kamerák felvételeinek lefoglalásáról – írja a police.hu.

Ezek alapján a nyomozók pontosan rekonstruálták a történetet. Amire a sértett nem emlékezett, azt a különböző kamerafelvételekből térképezték fel aprólékos munkával. Így derült ki, hogy az áldozat és barátja a városközpontban szórakoztak egy darabig, majd gyalogosan elmentek a falatozóhoz és leültek. Kis távolságból egy három főből álló baráti társaság követte őket, akik szintén helyet foglaltak a kifőzde előtti székeken. Amikor a sértett elaludt, egyikőjük kivette a zsebéből a tárcáját, amelyben a bankkártyán és az iratokon kívül 160 ezer forint volt.

A nyomozók a személyismeretükre támaszkodva – rövid, de célratörő adatgyűjtést követően – beazonosították a kifosztás bűntettével gyanúsítható 42 éves kecskeméti lakost is, akit szeptember 16-án gyanúsítottként hallgattak ki. P. Zoltán a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A jelenleg szabadlábon védekező bűnelkövető ügyében a történtek vizsgálata befejeződött, így a rendőrök a keletkezett iratokat – vádemelés javaslatával – megküldték az illetékes ügyészségre. -írja a BAON.hu

 

Révhegyi Andrea

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek