Amerika Kapitány harmadszorra is meghódítja a világot

A dzsungel könyve könnyedén őrizte meg az első helyet az amerikai mozis toplistán, a Disney-produkció mesebeli eredménnyel, 42,4 millió dollárral zárta a harmadik hétvégéjét.

Az érdeklődés csak kis mértékben, 31 százalékkal csökkent Rudyard Kipling könyvének legújabb feldolgozása iránt, így mindössze öt olyan film van, amely több pénzt termelt ugyanebben az időszakban. Egyedül az első Pókember, a Jurassic World, a Bosszúállók, az Avatar és a Star Wars: Az ébredő Erő harmadik hétvégi számait nem tudta befogni Maugli.

 

A dzsungel könyve 17 nap alatt 252,1 mlliót gyűjtött Amerikában, világszinten pedig már 684,8 milliónál jár. Jelenleg 2016 negyedik legtöbb pénzt termelő filmje a Disney-mese.

 

 

Egy hét múlva mutatják be az amerikai mozik az Amerika Kapitány: Polgárháború-t, így a rivális stúdiók most csak szerény kilátásokkal kecsegtető premierfilmeket engedtek ki a kezükből. A 9,4 millióval elrajtoló Keanu című akcióvígjáték járt a legjobban, a Jennifer Aniston, Julia Roberts és Kate Hudson főszereplésével készült Anyák napja viszont durván alulteljesített: míg a Valentin nap 56 millióval, a Szilveszter éjjel 13 millióval startolt el, addig Garry Marshall rendező harmadik ünnepnappal összekapcsolt romantikus komédiája már csak 8,3 milliót tudott összeszedni az első hétvégéjén.

A box office szempontjából ezúttal az USA-n kívüli világban történtek a legizgalmasabb dolgok. Az Amerika Kapitány harmadik részét hatvanhárom országban mutatták be, és az április 27-i premier óta 200,2 millió dollárt söpörtbe. Ez minden idők 14. legjobb Amerikán kívüli nyitása, egy millió dolláron múlott, hogy a Bosszúállók: Ultron korá-t nem tudta megelőzni.

 

A Kapitány és Vasember szembenállásáról szóló szuperhősfilm összbevétele a jövő hétvégén minimum duplázódni fog, az amerikai és a kínai premier ugyanis még hátra van.

 

A tízes észak-amerikai toplista (zárójelben a hétvégi bevétel és az eddigi összbevétel millió dollárban):

1. A dzsungel könyve ($42,4 / $252,1)
2. A vadász és a jégkirálynő ($9,4 / $34)
3. Keanu ($9,4 / $9,4)
4. Anyák napja ($8,3 / $8,3)
5. The Barbershop: The Next Cut ($6,1 / $44,7)
6. Zootropolis – Állati nagy balhé ($5 / $323,5)
7. Ratchet & Clank ($4,8 / $4,8)
8. A főnök ($4,3 / $56,1)
9. Batman Superman ellen: Az igazság hajnala ($3,8 / $325,1)
10. Beépített tudat ($1,3 / $13,5)

 

Nyitókép:Illusztráció


Hasonló cikkek