Asztalitenisz:Győzelemmel búcsúzott a Pécs

A PTE-PEAC csapata ugyan 3-2-re győzött pénteken a Wiener Neustadt vendégeként a férfi asztalitenisz Európa Kupa negyedik szakaszának visszavágóján, de a múlt heti első mérkőzésen elszenvedett 3-1-es veresége miatt nem jutott a legjobb nyolc közé.

 Az már az ausztriai meccs előtt nyilvánvaló volt, hogy az idén bajnoki ezüstérmes magyar gárdának bravúrra lesz szüksége ahhoz, hogy összesítésben jobbnak bizonyuljon. Az első találkozót aztán ezúttal is a hazaiak nyerték – a szerb válogatott Pető Zsolt most is alulmaradt a cseh Tomas Konecnyvel szemben -, így a Pécs még kilátástalanabb helyzetbe került.
Demeter Lehel és Lindner Ádám győzelmével sikerült fordítani, de a folytatásban a házigazdák nyerőembere, Konecny simán megverte Demetert, és a 2-2-es állás már a bécsújhelyiek továbbjutását jelentette. A tét nélküli utolsó összecsapás magyar győzelmet hozott, így a Pécs szépen búcsúzott.
A negyedik szakaszból a negyeddöntőbe kerülnek a továbbjutók, a Bajnokok Ligájából átkerülő négy csapat ott kapcsolódik be a küzdelmekbe.
Az Európa Kupa az 1964-ben útjára indított ETTU Kupa jogutódja, a Bajnokok Ligája után a második legjelentősebb kontinentális klubsorozat.

Eredmény (az európai szövetség honlapja alapján):
negyedik szakasz, visszavágó:
Solex-Consult Wiener Neustadt (osztrák) – PTE PEAC Kalo-Méh 2-3
—————————————————————
Tomas Konecny-Pető Zsolt 3-1 (5, 8, -9, 9)
Borna Kovac-Demeter Lehel 1-3 (-7, -10, 9, -9)
Felix Wetzel-Lindner Ádám 2-3 (8, -2, 8, -9, -10)
Konecny-Demeter 3-0 (11, 11, 3)
Kovac-Pető 1-3 (9, -8, -8, -10)
Továbbjutott: a Wiener Neustadt, 5-4-es összesítéssel.


Hasonló cikkek