Az Amazon nem forgalmaz többé egy könyvet

Az Amazon internetes áruház nem forgalmazza többé a homoszexualitást “kigyógyító” terápia legismertebb szorgalmazója, Joseph Nicolosi könyvét.

A döntést az internetes óriáscég civil szervezetek és az LGBT-közösség tagjainak több hónapja tartó nyomására hozta meg.
A két évvel ezelőtt elhunyt kaliforniai pszichológus az azóta megszűnt kaliforniai Aquinói Tamás Pszichológiai Klinika, valamint a Homoszexualitás Kutatásának és Terápiájának Országos Szövetsége (NARTH) alapítója volt. Sokan őt tartják a “melegeket kigyógyító terápia atyjának”.
Nicolosi több könyvet publikált a homoszexualitás “gyógyításáról” és annak módszereiről, köztük egy szülőknek szóló kézikönyvet is arról, mit kell tenniük annak érdekében, hogy “megelőzzék gyermekeik melegségét”.

A Change.org nevű civil szervezet már öt hónappal ezelőtt több mint 80 ezer aláírást gyűjtött össze a Nicolosi-könyvek forgalmazásának beszüntetését kérve az Amazontól.

Hasonlóképpen petíciókat küldtek az Amazonnak más civil szervezetek is.
Az internetes áruház most nemcsak átmenetileg, hanem mindenkorra megszüntette Nicolosi könyveinek forgalmazását.
Hasonlóképpen törölte a megvásárolható könyvek listájáról David A. Robinson ügyvéd önéletrajzi könyvét, amelyben a szerző azt írja le, hogyan “szabadult meg” homoszexualitásától.
Az Egyesült Államokban jelenleg 18 tagállamban tiltották be, hogy kiskorúakon alkalmazzák az úgynevezett “konverziós terápiát”, vagyis azokat a gyógymódnak nevezett módszereket, amelyekkel a melegek “gyógyítását” hirdetik. Legutóbb, május 31-én Colorado állam kormányzója, Jared Polis – aki maga is nyíltan vállaltan meleg – írta alá a tiltásról szóló törvényt.


Hasonló cikkek