Az autósüldözés végén még a rendőrt is megpróbálta elgázolni

A Mezőkövesdi Járásbíróság 2019. május 2-án ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki az M3-as autópályán a közlekedési szabályok többszörös megszegésével menekült az őt igazoltatni próbáló rendőrök elől.

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2018. július 13-án, a hajnali órákban Gyálról Encsre indult az M3-as autópályán egy személygépkocsival, érvényes vezetői engedély nélkül.

Utazás közben megállt az egyik pihenőnél, ahol a rendőrök igazoltatni akarták. A férfi ezt már nem várta meg, azonnal menekülni kezdett és az autópályán közlekedőket – a megengedett sebességet túllépve – jobbról-balról többször megelőzte. A rendőrség hiába szólította fel, hogy álljon meg, annak nem tett eleget.

A férfi Mezőkövesdnél hajtott le a sztrádáról, majd Egerlövőn keresztül Borsodivánka felé haladt. Eközben a rendőrök tovább követték és próbálták megállítani. Borsodivánka területén – ahol már további rendőrök is csatlakoztak az üldözéshez – a vádlott először egy sportpályán került a rendőrautók szorításába, ahonnan tovább menekült.

A rendőrök végül egy szociális intézmény udvarán fogták közre. Bár a férfi itt sem akarta feladni, ugyanis az őt megállásra kényszerítő rendőrt megpróbálta elütni, aki úgy tudta elkerülni a gázolást, hogy elugrott a vádlott autója elől. A férfi csak akkor állt meg, amikor nekihajtott az őt közrefogó két rendőrautóknak, így azonnal ki tudták emelni a kormány mögül.

A vádlottat hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés és rongálás elkövetése miatt 7 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte a járásbíróság, továbbá végleges hatállyal eltiltotta a közúti járművezetéstől is. A bíróság a vádlott letartóztatását is fenntartotta.

A bíróság ítélete nem jogerős, az ellen a vádlott, védője és az ügyész fellebbezést jelentettek be. Az ügy a Miskolci Törvényszéken folytatódik.


Hasonló cikkek