Az AutoWallis 1,4 milliárd forintos tőkeemelést hajtott végre

Az AutoWallis növekedési terveinek finanszírozására 1,4 milliárd forintos zártkörű tőkeemelést hajtott végre három magyar intézményi befektető részvételével, emellett jövőre nyilvános, lakosságot is célzó forrásbevonást tervez – közölte a társaság csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A tájékoztatás szerint a Széchenyi Alapok, a Generali Alapkezelő Zrt.  és a Dialóg Befektetési Alapkezelő Zrt. árfolyamértéken mintegy 1,4 milliárd forint összegű tőkeemelést hajtott végre, így összesen 206 millió forinttal emelik meg névértéken az AutoWallis alaptőkéjét, mely így 3,85 milliárd forintról 4,05 milliárd forintra nő.

A zártkörű tőkeemelés során 16 501 487 darab új, 12,50 forint névértékű,   “C” sorozatú, névre szóló, dematerializált törzsrészvényt bocsátanak ki. A részvények kibocsátási árfolyama 83 forint, a mi a közlemény szerint lényegében megegyezik az előző 30 nap tőzsdei átlagárával.

A társaság közölte azt is, hogy az idén végrehajtott és bejelentett akvizíciók és üzletfejlesztések eredményeképpen már 2021-ben jelentősen meghaladhatja az egyébként 2024-re kitűzött árbevételi és EBITDA tervszámait az AutoWallis. Az árbevétel jövőre 230 milliárd forint fölé ugorhat, ami több mint triplázódást jelent a 2018-as 65,5 milliárdhoz képest, míg a menedzsment megítélése szerint az eredményességét legjobban bemutató, pénzügyi tételektől tisztított, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye, az EBITDA a 2018-asnak több mint a duplájára, 6 milliárd forint fölé nőhet 2021-ben.

Az AutoWallis Nyrt. részvényeit a BÉT prémium kategóriájában jegyzik. A papír szerdán 83 forinton zárt, a csütörtöki kereskedésben 89,80 forinton is forgott, ami több mint 8 százalékos emelkedés. Az elmúlt egy évben a legalacsonyabb árfolyama 51,20 forint, a legmagasabb 111 forint volt.


Hasonló cikkek