Bekéredzkedett melegedni sógornőjéhez, aztán kirabolta

Az Ózdi Járási Ügyészség vádat emelt egy 19 éves férfi ellen rablás bűntette miatt.

A vád szerint a vádlott 2019. március elején, délután, bekéredzkedett sógornője ózdi házába azzal az indokkal, hogy átmelegedjen. A nő azonban nem bízott benne, ezért a pénztárcáját folyamatosan magánál tartotta és így végezte a ház körüli napi teendőit.

A vádlott figyelte a pénztárcát, és egy óvatlan pillanatban kikapta a nő kezéből, majd egy 20 000 forintos bankjegyet kivett belőle és a nadrágjába rejtette.

A nő megpróbálta visszaszerezni a pénzt, de a vádlott azt bizonygatta, hogy az nincs nála, mire dulakodni kezdtek, eközben a vádlott nadrágjából kiesett a bankjegy.

A nő utánanyúlt, azonban a vádlott hamarabb felkapta előle a földről, és máris kifelé indult a házból, amikor a sógornője és szintén a lakásban tartózkodó testvére elállták az útját.

A vádlott először a testvérét mindkét karjánál fogva félrerántotta, amitől az a földre esett, ezután újra sógornőjével kezdett el dulakodni, akit végül egy erőteljes mozdulattal az ajtónak lökött. Ezután ökölbe szorított kézzel támadott, és megpróbálta megütni a sértettet, mire a testvére kiabált rá, hogy ne bántsa, mert várandós.

A vádlott ekkor a konyhaablakhoz szaladt és azon kiugorva elmenekült. A sértett a vagyoni kár tekintetében polgári jogi igényt jelentett be.

A bántalmazás során a nő nem szenvedett el testi sérülést.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

 


Hasonló cikkek