Betelt a pohár, kirúgták Mourinhot

A gyenge bajnoki szereplés nem maradt következmények nélkül, a Chelsea elnökségi ülése után jelentették be, hogy már nem ő a csapat vezetőedzője.

A londoni klub Twitter-oldalán jelentette be, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott az 52 éves portugál trénerrel.
A portugál szakember csapata jelenleg csak a 16. helyen áll a Premier League-ben, és mindössze egy ponttal előzi meg a a kiesést jelentő 18. helyen tanyázó Norwich csapatát. A Chelsea legutóbb a Leicester City csapatától szenvedett 2-1-es vereséget a Chelsea.

Mourinho folyamatos nyomás alatt volt az elmúlt időszakban, hiszen csapata nagyon gyengén kezdte a bajnokságot, tizenhat PL-meccsből kilenc vereséget szenvedett el a londoni klub.

Mourinho a legutóbbi, Leicester City elleni vereség után élesen kritizálta játékosait, kiemelve, hogy ő hiába végzett fenomenális munkát a csapatnál, úgy érzi, a játékosai elárulták őt.

“Az előző idényben végig fenomenális munkát végeztem, a játékosokat olyan szintre emeltem, amely nem az ő szintjük, hanem több, mint amik ők valójában. Úgy érzem, elárulták a munkámat.”

A kijelentése után több játékossal és Roman Ambramovic tulajdonossal is megromlott a viszonya, vélhetően ez is közrejátszott csütörtöki menesztésében.

A BBC szerint Guardiola, Guus Hiddink, Brendan Rodgers vagy akár Juande Ramos is követheti a portugált a londoni klub kispadján.


Hasonló cikkek