Birkózó Eb – Muszukajev: köszönöm a lehetőséget Magyarországnak

A szabadfogásúak 65 kilogrammos kategóriájában aranyérmes Muszukajev Iszmail megköszönte a lehetőséget Magyarországnak azért, hogy Európa-bajnoki címet szerezhetett kedden a budapesti kontinenstornán.

    A kabardföldi származású, a magyar színeket 2019 óta képviselő sportoló az arcán széles mosollyal, a hátán egy birkózószövetséges magyar zászlóval érkezett az újságíróknak kijelölt helyre. “Hosszú út vezetett idáig, voltak benne sérülések és egyéb problémák, de nagyon köszönöm a lehetőséget a magyaroknak, hogy Európa-bajnok lehetek” – kezdte értékelését Muszukajev.

    Az FTC birkózója elmondta, előzetesen nem lehetett tudni, milyen eredményre lesz képes, de egész évben azért dolgozott, hogy el tudja hódítani a legfényesebb medált. “A birkózás ilyen sport, van, hogy nem a döntő a legnehezebb. Nem volt a fejemben semmi különleges taktika, a mozdulatok, a fogások a sok edzés után ilyen helyzetben már jönnek maguktól, nekem csak mennem kellett előre” – fogalmazott a 29 éves Európa-bajnok, aki előtt legutóbb 21 éve a mostani szövetségi kapitány, Bánkuti Zsolt tudott Budapesten magyar Eb-aranyat nyerni.

    “Nem tudtam, hogy ilyen hosszú idő telt el azóta, de boldog vagyok, hogy ezt az örömöt én hozhattam el újra mindenkinek” – jelentette ki Muszukajev. Hozzátette, a továbbiakban is ilyen jó meccseket szerente vívni és ilyen jó eredményeket szeretne elérni, példát mutatva ezzel mindenkinek. Ez volt a magyar küldöttség első érme a budapesti kontinensviadalon.

Ha tetszettek a tudósítások a hírcikkek, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek