Bloomberg mégis indulna az elnökválasztáson

Michael Bloomberg milliárdos, New York volt polgármestere mégis indulna a jövő évi elnökválasztáson – írta több amerikai lap is csütörtökön este Bloomberg szóvivőjére hivatkozva.

Bloomberg munkatársa, Howard Wolfson újságíróknak azt mondta: a milliárdos már készíti elő a szükséges dokumentumokat, hogy részt vehessen Alabamában az előválasztásokon. A dokumentumok beadási határideje pénteken jár le. Wolfson hangsúlyozta azonban: a döntés még csak az első lépés az országos kampányhoz, Bloomberg ugyanis még nem hozta meg a végső döntését az ügyben.

„Muszáj gondoskodnunk arról, hogy Trumpra vereséget mérjünk, csakhogy Mike egyre jobban aggódik amiatt, hogy a jelenlegi (demokrata párti) jelöltek nem alkalmasak erre” – írta több szerkesztőségnek elküldött elektronikus levelében Wolfson. Hozzáfűzte: ha Bloomberg mégis indul a választásokon, akkor teljesen új típusú ajánlatot tesz a demokratáknak, amely az „Amerika legnagyobb városának irányítása, a semmiből felépített vállalkozás és Amerika egyik legnagyobb hatású filantróp tevékenysége tapasztalatain alapszik”.

A teljes cikket ITT olvashatja.


Hasonló cikkek