Bódult állapotban, gépkocsival mentek autót lopni

Egy férfi és egy nő bódult állapotban gépkocsit lopott, korábban orgazdaként több lopott gépkocsi alkatrészeit is megszerezték vagyoni haszonszerzés végett; ellenük a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség vádat emelt.

Egy 37 éves férfi és egy 30 éves nő 2018. november 22-én, az éjszakai órákban a XI. kerület, Diószegi útra mentek, azért, hogy annak környékéről gépjárművet tulajdonítsanak el. A férfi a XI. kerület Ábel Jenő utcában feltört egy portugál rendszámú gépkocsit, és azt eltulajdonította. A páros a nő által vezetett gépkocsival érkezett a helyszínre, azonban már két járművel távoztak, oly módon, hogy kábítószer fogyasztása miatt mindketten bódult állapotban voltak, egyébként a férfi saját fogyasztásra tartott kábítószert.

A két vádlottat a rendőrök még aznap elfogták a X. kerületben, a tettenéréskor a férfi a lopott gépkocsit bontotta szét. A vádnak tárgya még, hogy a férfi és a nő 2018 őszén két lopott gépkocsi alkatrészeit is megszerezte orgazdaként

A Budapesti XI. és XII. Kerületi Ügyészség a két terhelt ellen nagyobb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette, bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége és minősített eseti orgazdaság bűntette, a férfi ellen ezen felül kábítószerrel visszaélés vétsége miatt emelt vádat a Budai Központi Kerületi Bíróságon.

A vádirat szerinti bűncselekményeket a törvény – a halmazati szabályokra is figyelemmel – egytől hét és fél évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti.

A férfi bűnügyi felügyelet alatt áll.

A rendőrség által az ügyben korábban közzétett fotók ITT érhetők el.

 


Hasonló cikkek