Bombariadó miatt evakuálták az egyik pozsonyi bevásárlóközpontot

Bombariadó miatt evakuálta a rendőrség szerdán a Pozsonyi, Einstein utcai bevásárlóközpontot. Az épületet speciálisan kiképzett kutyákkal kutatták át, de nem találtak bombát. A nyomozó rémhírterjesztés ügyében indított büntetőeljárást – tájékoztatott a rendőrség a közösségi hálón.

A rendőrség emlékeztetett, hogy minden bejelentést ellenőriznek, és a bejelentés típusának és jellegének megfelelően küldenek járőröket a helyszínre. „A rendőrök nem tudhatják, hogy igaz-e, amit a bejelentő mond, vagy tudatos félrevezetésről van szó. Ha azonban a bejelentés hamisnak bizonyul, azzal pazaroljuk az erőforrásokat, hiszen a rendőrök fölöslegesen vonulnak ki valahová, miközben más helyen valóban szükség lenne rájuk” – közölte a rendőrség.

Hangsúlyozták, hogy a rémhírterjesztés bűncselekménynek minősül, és a technológiai eszközök segítségével azonosítható a bejelentő, akit felelősségre vonnak a tettéért.

Szándékos rémhírterjesztésért egytől öt évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

Forrás: ujszo.com

Felvétel: Michal Smrcok/Plus jeden deň


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek