A gyerekek 98,7 százaléka jár iskolába Szlovákiába

A gyerekek 98,7 százaléka jár iskolába. Az összes iskola nyitva van – jelentette be a kabinet szerdai ülése után Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter.

A nyitást követő első héten az iskolák több mint 90 százaléka elküldte az adatokat. Az oktatási miniszter hozzátette, hogy a héten több mint 320 ezer tesztet végeztek, a fertőzöttek aránya 0,3 százalék volt.

A 10 és 14 év közötti gyerekek 13,4 százaléka, a 15 és 17 év közötti fiatalok 37,6 százaléka van beoltva” – közölte a szlovák oktatási miniszter. Hozzátette, hogy az iskolai dolgozók körében 72,1 százalékra emelkedett az oltottak aránya.

A miniszter a kabinet által szerdán jóváhagyott új intézkedésekre utalva közölte, hogy péntekig (január 14.) miniszteri határozatot adnak ki. Gröhling úgy tájékoztatott, hogy bizonyos feltételek mellett a sítanfolyamokat is meg lehet szervezni.

Nyitókép: tasr

Forrás: tasr, bumm.sk

Kövessen minket a Facebookon is!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek