Daniel Craig sikert aratott a Broadwayn

A Broadway egyik legjobb előadásaként méltatták a kritikusok Harold Pinter Árulásának felújítását Daniel Craiggel és feleségével, Rachel Weisszel a főszerepben.

A 45 esztendős Craig a darabban a felszarvazott férjet, Robertet alakítja, míg a feleség, Emma szerepét, aki Robertet hét éven át a legjobb barátjával csalja meg, Weisz kapta, aki a való életben is a színész neje. A szerelmi háromszög harmadik szereplőjét Rafe Spall brit színész játssza.

A darab, amelynek vasárnap volt a premierje a Broadwayn, a Craig-Weisz színész házaspár első közös színházi fellépése esküvőjük óta. A hétfőn megjelent kritikák zömmel lelkesen fogadták az előadást. A Variety szerint a borsos jegy megéri az árát: aki azért fizette meg a drága belépőt, mert látni akarta a James Bond-színészt, jóval többet kap a Mike Nichols által felújított színművel.

A The New York Daily News Craig és Weisz játékát dicsérte: “A filmvászon James Bondja és Az elszánt diplomata című film Oscar-díjas színésznője (Weisz) átütő erejű és szexi Mike Nichols könnyed, de elsöprő erejű produkciójában, amelyet Harold Pinter önéletrajzi drámája nyomán rendezett.”

A The New York Times kritikusának is tetszett Craig játéka, de írásában magát a produkciót kiérleletlennek, ügyetlennek nevezte, és hiányolta belőle a mélységet. Felidézte, hogy a darabot 1978-as első londoni bemutatója után a kritikusok egyszerű hűtlenségi történetként kezelték, és, mint ahogy megfogalmazta, a felújított Árulás most valóban erre a szintre süllyedt.

A londoni The Independent a színészpárt méltatva megemlítette, hogy az előadás valóságos “kereskedelmi jelenség” lett, nem hivatalos jegyárusító honlapokon akár 650 dollárt is elkérnek a jegyekért.

Az Árulás már a premiert megelőző előbemutatók során rekordot döntött a jegypénztárakban. A tervek szerint január 5-éig fut majd a Broadwayn.

Pinter saját életéből merítette a dráma témáját: a hatvanas években Joan Bakewell brit műsorvezetővel keveredett szerelmi afférba. A színmű időben visszafelé haladva gombolyítja fel a szerelmi háromszög történetét: a viszony befejezésével kezdődik, az utolsó jelenet pedig a kezdetét idézi fel.

A darab már sok felújítást megért Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban is, a műből készült film főszerepeit Jeremy Irons és Patricia Hodge alakította, a forgatókönyvért Pintert Oscar-díjra jelölték.

MTI

Related posts:

  1. HM: nagy sikert aratott a magyar Gripen a brit repülőnapon A világ egyik legnagyobb légi bemutatójaként számon tartott fairfordi Royal…
  2. Ordított a rajongójával: majdnem dulakodás lett a vége Nem sokon múlt, hogy a 007-es ügynök civilben is igazságot…
  3. Oscar-díj: az Argo-akció a legjobb film Az Argo-akció című politikai dráma, az 1979-es teheráni túszdráma egy…

Hasonló Bejegyzések bitosítva a Yet Another Related Posts Plugin segtségével.

Yarpp


Hasonló cikkek