David Guetta, a népszerű DJ koncertet adott Dubaj ikonikus hoteljének tetején

Az ingyenes livestream koncertre február 6-án került sor a Burdzs al-Arab tetején, az épület helikopteres leszállóhelyén, magyar idő szerint 15 órától.

Látványos show keretében zajlott a 60 perces élőkoncert, amely egyben jótékonysági akció is volt. Az Unicef, illetve a Dubaj Cares Education Uninterrupted adományprogramját lehetett támogatni, a befolyt összeggel pedig David Guetta a Covid–19 világjárvány miatt nehéz helyzetbe került gyermekek és fiatalok oktatását szeretné segíteni.

A francia lemezlovas jelenleg maga is Dubajban él. A látványos lézershow-val átszőtt, tűzijátékkal végződő koncert színpadi hátterét Dubaj gyönyörű naplementéje, majd a város esti fényei adták. A műsorban elhangzottak Guetta legnagyobb slágerei, többek közt a Titanium, Play Hard, Let’s Love, Memories, Love is Gone, You Can’t Change Me.

David Guetta Dubaj Unicef Pannon Hírnök
Guetta a dubaji szett közben. Kép: Facebook/Pannon Hírnök

Kiváló kép- és hangminőségben lehetett élvezni az online koncertet, amit közel 50 ezren követtek élőben, szerte a világon. Észak-Amerikától Brazílián át Dániáig, Kanadától Balin át Indiáig, Vietnamtól Törökországon át Guatemaláig rengeteg helyről érkeztek kommentek.

Több magyar rajongó is jelen volt, ami nem csoda, hiszen David Guetta többször járt Magyarországon. Fellépett a Balaton Soundon, a Sziget fesztiválon, a soproni VOLT-on. A 2020-as MTV EMA díjátadón Palvin Barbara mellett ő volt a magyarországi házigazda. Budapestről a Széchenyi fürdőből jelentkezett be, és Raye-jel a Let’s Love című slágert adta elő, amivel nagy sikert aratott.

David Guetta az MTV EMA 2020-as gálaműsorán játszik Budapesten. (Fotó: Balogh László/Getty Images for MTV)

David Guetta 13 évesen készítette első mixeit, lemezlovas pályafutását 17 évesen kezdte a párizsi Broad klubban. Néhány évvel később már az egyik legnépszerűbb DJ volt a francia fővárosban. A nagy áttörést az ibizai „Fuck Me I’m Famous” klubest indítása hozta meg számára, sok világsztár látogatta partijait. 2005-ben megjelent „The World Is Mine” című dala Európában a dance-listák élére ugrott, slágerei azóta szinte valamennyi rádióban hallhatók.

Lemezeiből több millió kelt el világszerte, és alig van olyan fesztivál, ahol még ne játszott volna. Rengeteg szakmai elismerésben is részesült az évek során. Magyarországi fellépése a 2020-as MTV EMA díjátadón különösen szép emlék neki, hiszen az eseményen ő is díjazott lett: elnyerte a legjobb elektronikus előadónak járó díjat.

A dubaji koncertet itt lehet visszanézni:

(Kiemelt kép: David Guetta Live Show Dubai/Youtube/Pannon Hírnök)

 

Kultúra | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook 


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek