Dévényújfalunál kilőtték a rendőrök egy menekülő Audi kerekét

Csütörtökön délután egy Audi személygépkocsit akartak ellenőrizni a rendőrök Detrekőcsütörtökön (Plavecký Štvrtok/Malackai járás). Az autó sofőrje megállás helyett rálépett a gázpedálra és nagy gyorasággal elhajtott a rendőrök elől.

A rendőrök üldözőbe vették, és megpróbálták megállítani a menekülő gépkocsit, de az Audi sofőrje nem reagált az ismételt felszólításokra és nagy sebességgel tovább hajtott Dimvár (Suchohrad/Malackai járás) község irányába, ahol szándékosan megrongálta az őt üldöző rendőrautót – nekihajtott a “Rendőrség” feliratú járműnek.

Ezt követően az autóból több fehér kristályos anyaggal töltött tasak hullott ki. A gyorsan haladó jármű kockázatos vezetési technikájával veszélyeztette a közúti forgalom többi résztvevőjét.

A rendőrség Dévényújfalu városrész elején – lakott területen kívül – figyelmeztető lövést adott le a levegőbe, s amikor ez sem segített, kilőtték az Audi egyik hátsó kerekét. Ezt követően megállt az üldözött jármű, s a rendőrök őrizetbe vették annak sofőrjét (egy 43 éves férfit) és 21 éves női utasát. A sofőr az ellene kirótt autóvezetésre vonatkozó háromszoros tiltás ellenére vezette a járművet.

Forrás: bumm.sk, facebook


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek