Ebben az étteremben tilos kiszolgálni Matovičot, Hegert vagy Krajčít

A pozsonyi Dunajský pivovar közösségi oldalán tette közé azon személyek feketelistáját, akiket éttermükben tilos kiszolgálni a személyzetnek. A lista élén Marek Krajčí szerepel, de olyan miniszterek is feltűnnek, mint Igor Matovič, Richard Sulík, Milan Krajniak, Veronika Remišová vagy Eduard Heger kormányfő. Az étterem így szeretne üzenni a kormánynak a gasztro szektor ellen hozott döntései miatt.

A volt egészségügyi miniszter, Marek Krajčít a lista élére került. Az étterem a megmozdulásért sok támogatást, de kritikát is kapott.

A Dunajský pivovar úgy nyilatkozott, a feketelista fényképét nem poénból jelentették meg, és mélyebb tartalommal bír. „Ahogy többen önök közül, kedves kormánytagok, úgy mi is rajongunk a vizuális segédeszközökért. Itt van tehát egy olyan alap segédeszköz a személyzetünk számára, amely segít felismerni önöket, mert a védőmaszkok viselése miatt még nem mindenki ismeri az önök arcát.” – olvasható a Dunajský pivovar közösségi oldalán, amelyhez csatolták a #dobrebude (jó lesz minden) hashtaget is, ami Igor Matovič egyik elhíresült mondata.

Milan Halgaš, a Dunajský pivovar étterem tulajdonosa elmondta, nem értenek egyet azzal a hozzáállással, amelyet a kormány tanúsított a gasztronómia, a turizmus és a kultúra felé.  Kiemelte, hogy a Dunajský pivovar apolitikus szubjektum. Mint elmondta, a kormánytól nem pénzt kérnek, hanem segítséget és érdeklődést problémáik iránt.

Halgaš szerint a kormány inkább abban segíthetne, hogyan lehetne Szlovákiában jobb körülményeket kialakítani a vállalkozáshoz, például az adó- és illetékterhek csökkentésével. Számos ilyen eszköz létezik, és a kormány inkább támogatná a vállalkozókat, ahelyett hogy arról posztol, hogyan növeli meg az adót.

Több étterem is támogatja a megmozdulást. „Többekben már forr ez a dolog, de nem volt célunk arra kérni az éttermeket, hogy támogassák ötletünket, habár az utóbbi napokban több létesítmény is felkeresett minket, akik csatlakozni szeretnének ehhez a megmozduláshoz hasonló feketelistákkal” – mondta Halgaš.

Hozzátette, hajlandóak a kormánnyal tárgyalni, ugyanakkor tudatában vannak annak, hogy csak kis szubjektumnak számítanak, amire a kormány bizonyára nem akar időt vesztegetni. A Dunajský pivovar emellett olyan pólókat is forgalomba hozott, amelyeken különböző feliratok vannak a témával kapcsolatban, ezeket a vendégek meg is megvásárolhatják.

Pincérjeik viselik ezeket a pólókat az étteremben, hogy felhívják a figyelmet az említett problémára.

Kövessen minket: Facebook

V4 Panoráma | Pannon Hírnök

Forrás: ma7.sk

Fotó: Dunajský pivovar Facebook


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek