Édes élvezetek hétvégéje Pécsett

Az ország minden részéből érkeztek Pécsre a Csokoládé Karneválra. Február 4-5-én a Zsolnay Kulturális Negyedbe látogatók személyesen találkozhatnak a magyar kézműves manufaktúrák csokoládékészítőivel. A rendezvény keretében mutatják be készítői az új, ízig-vérig pécsi csokoládét is, ami  kilenc darab 70 százalékos étcsokoládé-mozaikból áll, csomagolása pedig puzzle-szerűen a Széchenyi teret mintázza meg.

 Immár ötödik alkalommal ad helyet a Zsolnay Kulturális Negyed e különleges karneválnak, ahol a csokoládé kedvelők azt számos formában kóstolhatják meg. Ha úgy gondolják akkor akár pillecukrot mártogathatnak a csokoládé-szökőkútból csorgó tejcsokoládéba, de megkóstolhatják a maják különleges, vizes csokoládé italát is, ami igazi kuriózumnak számít, hiszen legtöbben csak a tejjel készült csokoládét ismerik.

 E mellett számos látványosság is várja a látogatókat. A gyerekek  csokival kapcsolatos játékokat játszhatnak, a Sásdi Vendéglátóipari Szakközépiskola növendékei bonbonkészítési bemutatót tartanak, s minden gyerek  lenyalogatható csokoládés smiley-t kap az arcára, vagy a kezére.

 A szakmai előadások keretében pedig díjnyertes csokoládékészítő, csoki blogger, dietetikus és kutatásfejlesztési szakember osztja meg gondolatait az érdeklődőkkel. Szó lesz például a fenntartható kakaótermesztés és csokoládékészítés kapcsolatáról, a csokoládé helyéről az egészséges táplálkozásban, e mellett fény derül arra is, hogyan kell értelmezni a csokoládék csomagolásán található információkat.

 A karnevál kiemelt témája a csokoládé és a 3D kapcsolata ebben az esztendőben. A vendég pedig a 650 éves Pécsi Tudományegyetem, ami egy kiállítás keretében, valamint gyakorlati alkalmazásán keresztül mutatja be a 3D projektjét. Ennek részeként 3D eljárással különleges csokoládéformaként használható műanyagot is nyomtatnak. S igazi kuriózumnak számít majd az egyetem évfordulója kapcsán 30 kilogramm csokoládéból kifaragott 6-os, 5-ös és 0 számjegy, ami a látogatók szeme előtt készül el a helyszínen.

 


Hasonló cikkek