Egy koccintás a barátságért

2016. június 25-én második alkalommal került megrendezésre a Magyar Bor és Pezsgő Napja, amit az ország összes borvidékén megünnepeltek.

Miskolcon a Szent István téren gyűltek össze a borbarátok, hogy aztán egy koccintással ők is versenybe szálljanak. Szombaton este bárki megkóstolhatta a borlovagok által kínált nedűt a Magyar Bor és Pezsgő Napján, amit Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület szervezett. A koccintásversenyre pedig 18 órakor került sor, a Legkedveltebb Borvidéki Település címért. Ahol a legtöbben koccintanak, az a település lehet a cím birtokosa.

A múlt hétvégén tartották a Miskolci Fröccsfesztivált is, így aki akart a koccintás után mehetett az avasi pincesorra további italokat kóstolni. A hungaricumnak számító ital sokféle változatban létezik, ezeket lehetett megismerni az Avasi Celláriumban és a szomszédos pincékben. A gyerekek számára alkoholmentes gyerekfröccs is készült.

 

Borlovagok a Magyar Bor és Pezsgő Napján PTV Fotó: Vona Ildikó
Borlovagok a Magyar Bor és Pezsgő Napján

 

Nagy érdeklődés kísérte a rendezvényt. Miskolciak mellett, az idelátogató turisták is szívesen időztek az Avas pincéiben és ismerkedtek a jó borokkal, meg a szódavízzel hígított borból készülő fröccs fajtáival. A program szervezői arra próbálják ösztönözni az embereket, hogy merjenek felfedező túrákat tenni Magyarország borvidékein, mert még mindig keveset tudunk borvidéki településeink hagyományairól.

 

Szöveg és fotók: Vona Ildikó

Nyitókép: Borlovagok kínálják a bort a rendezvényen


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek