Elindult a kereskedés az AutoWallis új részvényeivel

Szerdától forognak a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) Prémium kategóriájában az AutoWallis új részvényei, miután a kibocsátási folyamat sikeresen lezárult – közölte a cég a tőzsde honlapján szerdán.

Az AutoWallis nyilvános tranzakcióból származó 85 470 085 darab új részvényét vezették be a pesti parkettre. A november 9-én zárult részvényjegyzés során az előzetes 6-8 milliárdos tervhez képest több mint 17 milliárd forint összegű jegyzési igényt adtak le a befektetők. A tőzsde autós vállalata végül 10 milliárd forintért bocsátott ki részvényeket a jegyzés előtt meghirdetett ársáv felső harmadában található 117 forintos árfolyamon.

A részvénykibocsátás támogatja az AutoWallis csoportnak azt a célját, hogy részben a befolyt összegből 16-38 milliárdos üzletfejlesztéseket, akvizíciókat hajtson végre, melyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a társaság az évtized végére a régió meghatározó autókereskedelmi és mobilitási szolgáltatójává váljon – írták.

Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója az új részvények tőzsdei bevezetését követően elmondta: az AutoWallis részvénykibocsátásának jelentőségét mutatja, hogy 2017 óta ez volt az első a BÉT szabályozott piacán, és több mint 10 éve nem volt ilyen méretű lakossági részvényjegyzés a magyar parketten.

Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója elmondta: a sikeres forrásbevonás elsődleges célja, hogy részben azzal finanszírozza a 2025-ig tervezett 16-38 milliárd forint értékű üzletfejlesztéseket, akvizíciókat. Az AutoWallis idénre tervezett 191-212 milliárd forintos árbevétele 2025-re megduplázódhat, 400 milliárd forint fölé ugorhat.

A cég részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. A részvények kedden 120 forinton zártak. Egy éven belül a legmagasabb értékük 135 forint, a legalacsonyabb 79,6 forint volt.

Kövessen minket: Facebook 


Hasonló cikkek