Elkészült az új bölcsőde Nagykállóban

Befejeződött az új bölcsőde építése a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagykállóban, a több mint 377 millió forint értékű beruházással három csoportszobás, modern épületet alakítottak ki a nyírségi kisvárosban.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a meglévő, 24 gyermeket ellátó intézményt nem lehetett tovább bővíteni, ezért a helyhatóság pályázatot nyújtott be egy új bölcsőde építésére.

A Terület- és Településfejlesztési Program pályázatán elnyert 355 millió forintos támogatással, illetve a megnövekedett költségekre kapott további 22,6 millió forintból egy három csoportszobás, 36 férőhelyes bölcsődét alakítottak ki. A modern, energiatakarékos épületben napelemek biztosítják az áramellátást, rendezték az intézmény belső területeit, illetve csoportszobai és udvari játékokat, berendezéseket, bútorokat és konyhai felszereléseket is vásároltak.

Az új bölcsődével hat új munkahelyet teremtett a város önkormányzata – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI.

Fotó: nagykallo.hu

 

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

 


Hasonló cikkek