Élőben is bemutatta új lemezét az Avatar

Fényre várva címmel jelent meg a magyar hard rock zenekar legújabb albuma. A lemezbemutató koncertre néhány napja Budapesten került sor. 

Tíz év elteltével jelentkezett új dalokkal az Avatar, ez a harmadik lemezük. Maga az együttes 2006-ban alakult, és első albumát 2008-ban A szabadság felé címmel adta ki, a másodikat pedig 2011-ben Szívünkbezárva címmel.

Koncert közben (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

– Műfajilag dallamos hard rock a mi zenénk, néha egy kis metállal megspékelve. Vannak metálosabb dalaink is, illetve balladák, lazább rock and rollok. Nem szeretjük bekategorizálni magunkat, de valahol mégis a metál és a hard rock határmezsgyéjén. Azt mondják, hogy metálnak nem vagyunk elég kemények, rocknak meg túl kemény vagyunk. Nem nagyon tudnak minket hova tenni, de mindenképpen a dallamosság dominál nálunk – mondta Paróczi Krisztián dobos a koncert előtt.

Határ nélkül, Egyedül ébredek, Holdvilág-árok… és még sorolhatnánk tovább a nagy Avatar-slágereket. Az új album tíz dalt tartalmaz, ezeket hallhatta most a közönség a budapesti Legenda Sörfőzde színpadán tartott, közel kétórás lemezbemutató koncerten. Természetesen régebbi dalok is megszólaltak; köztük olyanok, amelyeket a rajongók minden alkalommal követelnek. Ha az eredetileg tervezett programban nem szerepelne valamelyik, akkor is kötelező eljátszani a zenekarnak.

Nagyon jó hangulatban telt a lemezbemutató, a rajongók közül sokan eljöttek és együtt énekeltek az Avatarral. Az együttes tagjai Moldován Szabolcs „Szaszkó”(ének, akusztikus gitár), Szepesi Richárd (billentyűs hangszerek, vokál), Gellér Tamás (szólógitár, vokál), Bokor Levente (basszusgitár) és Paróczi Krisztián (dobok) remek bulit csaptak a Legendában.

(Kiemelt kép: Vona Ildikó/ PannonHírnök)


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek