Erősödhet a vidékfejlesztési képzés a megyében

Együttműködési megállapodást kötött a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat és a Szegedi Tudományegyetem, hogy szakmai gyakorlóhelyeket biztosítva a hallgatóknak kölcsönösen támogassák egymás munkáját.

A megállapodás a fiatalok érdekeit is szolgálja, hiszen fontos tapasztalatokat szerezhetnek, melyeket későbbi tevékenységük során magabiztosan alkalmazhatnak majd.

A szakmai gyakorlat jó alkalom arra, hogy a hallgatók megismerkedjenek a megyei önkormányzat szervezeti és szakmai felépítésével, valós körülmények között készüljenek későbbi munkájukra, valamint alapvető ismereteket szerezzenek a vidékfejlesztési munka gyakorlatából – áll a Csongrád – Csanád Megyei Önkormányzat weboldalán.

A gyakorlati idő során, olyan feladatokba kívánják bevonni az egyetemistákat, amik előkészítéséből, kidolgozásából és szakdolgozati felhasználásából mind az Önkormányzat, mind pedig a hallgatók profitálnak.

Az Egyetem és az Önkormányzat egyaránt azt várja, hogy a szorosabbra fűzött stratégiai partnerség meghozza gyümölcsét és ennek köszönhetően a vidékfejlesztés megfelelő ütemben erősödik, a végzősökből pedig olyan szakemberek lesznek, akik tudásukat a megye, valamint akár az egész ország hasznára fordíthatják.

Farkas Cs. Tekla

Forrás/Nyitókép: csongrad-megye.hu

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek