Erőteljes árbevétel növekedés a Videoton Holding Zrt.-nél az év első nyolc hónapjában

A Videoton vállalatcsoport árbevétele rekord szintet ért el 2018 első nyolc hónapjában, az előző év azonos időszakához képest 11 százalékkal növekedett

– közölte a cégvezetés kedden az MTI-vel.

A társaság arra számít, hogy a csoporthoz tartozó termelő cégek árbevétele az elmúlt tíz évet tekintve csaknem megháromszorozódik az év végére. A Videoton vállalatcsoport az uniós székhelyű, szerződéses gyártók között az árbevétel alapján  továbbra is az első öt között van, a hozzáadott értéket tekintve pedig az első háromban – tették hozzá.

Megjegyezték, hogy a növekedést változatlan létszám mellett realizálták,  a termelő cégek félévkor 7250 munkavállalót foglalkoztattak, a szolgáltató cégekkel együtt a cégcsoportnak 10 700  alkalmazottja van.

A vállalatcsoport fennállása legnagyobb beruházási programját hajtja végre idén, a megvalósuló beruházások összértéke meghaladja a 14 milliárd forintot, ami az elmúlt évekhez mérten két és félszeres növekedés. A beruházásokat továbbra is önerőből finanszírozzák és jelentős részben az Ipar 4.0, az integrált vállalatirányítás, valamint a digitalizálás területét érintik.

A Videoton a legnagyobb magyar magántulajdonban lévő ipari vállalatcsoport, amely gyártási és gyártáshoz kapcsolódó szolgáltatásokat kínál ipari vállalatok számára. A székesfehérvári székhelyű cég Magyarországon kilenc, Bulgáriában (Sztara Zagora) egy telephellyel rendelkezik.

 


A nyilvános cégadatok szerint a Videoton Holding Zrt. vállalatcsoport  2016-ban a 159 milliárdos konszolidált árbevétel mellett 12,362 milliárd forint adózott eredményt ért el

2017-ben 171 milliárd forint konszolidált árbevétel mellett, 13,411 milliárd forint nyereséget realizált.

 


Hasonló cikkek