Felállították Kadafalva első karácsonyfáját

Hétfőn délután felállították Kadafalva első közösségi karácsonyfáját, és kedd reggelre pedig már a fényfüzérek is felkerültek rá. A hat méteres lucfenyőt Rédei Sándor és felesége, Olga néni ajánlotta fel, a helyet és az áramot pedig az ipari park biztosította. Az égősorok mellé gömbök is érkeztek, és természetesen minden kadafalvi lakos hozzájárulhat a díszítéshez.

Az idei advent különleges a kadafalviak számára. Először indult el az adventi ablakok kivilágítása, kapudíszekkel is igyekeznek szebbé varázsolni a városrészt, és idén először közösségi karácsonyfája is lett a településnek.

A kezdeményezés ötletgazdája Jászfalvi József volt. Ő kért engedélyt a Technik- Park Heliporttól, hogy bejáratuk előtt állítsák fel a hat méter magas lucfenyőt, melyet apósa, Rédei Sándor és annak felesége, Olga néni ajánlott fel. A Heliport a hely mellett, az áramot is biztosítja a fához. A fa kivágása, kiszállítása és felállítása a Kecskeméti Városüzemeltetési Kft.-nek köszönhető.

A gyönyörű fenyőfát hétfőn állították fel, kedd hajnalban pedig egy kisebb csapat hozzá is látott a feldíszítéséhez. A petőfivárosi Rácz Sándor emelőkocsival segítette ezt.

A kezdeményezést Leviczky Cirill, Kadafalva önkormányzati képviselője is támogatta.  Jelen volt a fa felállításánál is, mára azonban sajnos lebetegedett. A díszítésben így Szollár Péter, a Városháza munkatársa vett részt.

A közös karácsonyfa hírére már hétfőn érkeztek díszek, de bárki hozzájárulhat ahhoz, hogy még szebb legyen Kadafalva első közös karácsonyfája. – Hozni lehet, de vinni nem – viccelődött a díszítésben részt vevő csapat.

 

Révhegyi Andrea

Forrás: hiros.hu


Hasonló cikkek