Felkészültél az “újjászületésre”?

Lassan elvonul a tél, a lecsendesedés, az elvonulás, a befelé fordulás időszaka, hogy átadja helyét az újjászületés, a megújulás évszakának, a tavasznak. 

Talán már érzed is magadon az úgynevezett tavaszi fáradtság jeleit, ami egy teljesen természetes jelenség, hiszen a téli hónapok szűkös zöldség- és gyümölcsválasztéka, valamint a hónapokig tartó napfényhiány miatt a szervezeted vitaminraktára jelentősen lecsökkent. De aggodalomra semmi ok, nemsokára élvezheted a napfény áldásos hatásait, sportolhatsz a szabadban, és az első frissen termett zöldségek is megjelennek a kiskertekben és a piacokon,  amelyek segítségével újra formába hozhatod magad.

Azonban nem csak a szervezetednek van szüksége feltöltődésre – a hideg és sötét téli hónapok után a lelked is szomjazza a megújulást. A télidő alkalmas időszak volt arra, hogy átgondold, mi történt veled az év során, mi az, amire büszke lehetsz, és mi az, amit másképpen kellett volna tenned; esetleg felkészültél a következő évre, és tervekbe foglaltad új ötleteidet. Most viszont arra van szüksége a lelkednek, hogy megszabadulj mindattól, ami az elmúlt periódusban negatív irányban befolyásolta az életedet: elengedd a hosszú ideje táplált haragot, kilépj a sehova sem vezető helyzetekből, véget vess az értelmetlen kapcsolatoknak és így tovább.

Lelki – és ezáltal közvetve a fizikai – egészséged szempontjából nagyon fontos, hogy megtedd ezeket a lépéseket még a tavasz beköszönte előtt, így aztán kikeletkor már csak az “újjászületésre” kell majd koncentrálnod, hogy aztán kívül-belül megújulva, újult erővel folytathasd az utad.


Hasonló cikkek