Felvásárolták az összes sört, hogy ne jusson a neonáciknak

Kétszáz rekesz sört vásároltak fel a németországi Ostritz lakói, hogy ne jusson belőle azoknak a neonáciknak, akik egy zenei fesztiválra érkeztek a településre – írja a Hill hírportál nyomán a 24.hu.

Egy bírósági ítélet már korábban betiltotta az alkoholos italok árusítását és fogyasztásán a Schild und Schwert (pajzs és kard) nevű fesztiválon, ezért a rendőrség pénteken és szombaton több mint 4000 liter sört elkobzott. A bíróság szerint ugyanis a rendezvény nyilvánvalóan harcias és agresszív, ezért ott nincs helye alkoholnak.

A helyiek azt gondolták, hogy a fesztiválozók majd a szupermarketekben fogják keresni a sört, ezért úgy döntöttek, hogy inkább maguk fogják felvásárolni a készleteket.

Egy héttel korábban már elterveztük, hogy kiszárítjuk a nácikat, mondta a Bild német napilapnak Georg Salditt aktivista. Egy helyi nő arról beszélt a ZDF televíziónak, hogy azt akarták jelezni, hogy nem tolerálják szélsőségeseket.

Mi más értékeket vallunk, példát mutatunk, amibe nem tartozik bele egy, a média által felkapott szélsőjobboldali koncert.


Hasonló cikkek