Film készül a Ghost of Tsushimából

Filmadaptáció készül a Playstation egyik exkluzív és nagysikerű játékából, a Ghost of Tsushimából.

A Ghost of Tsushima 2020-ban jelent meg a játékkonzolon a Sucker Punch stúdiótól, és az első három nap 2,4 millió darab kelt el belőle, mellyel a Playstation leggyorsabban fogyó exkluzív játéka lett. A hírt, hogy a játékból filmadaptáció készül, 2021 márciusában jelentették be, és a rendezésért az a Chad Sahelski fog felelni, akinek a John Wick filmeket is köszönhetjük. Most megtalálták a projekthez a forgatókönyv írót is Takashi Doscher személyében, aki előtte az Egyetlen című romantikus sci-fin dolgozott.

 

A Ghost of Tsushima története 1274-ben játszódik, főszereplője pedig egy szamuráj, Jin Sakai, akinek klánját lemészárolták a mongolok, így ő maradt közülük az egyetlen túlélő. Jin bosszút esküszik, és gerillaként harcolva megfogadja, hogy segít legyőzni a megszálló mongolokat és felszabadítani Tsushima szigetét.

A Sony új céget hozott létre a játékaiból készült adaptációknak, a Sony Pictures égisze alatt készült a nemrég bemutatott Uncharted film, miközben forog a leghíresebb játékukból forgatott The Last of Us sorozat, amely majd az HBO-n kerül bemutatásra valamikor 2023-ban.

Forrás: screenrant.com


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek