Folytatódik a Volánbusz flotta megújulása

Az állami tulajdonú közszolgáltató társaságok esetében alapvető tulajdonosi elvárás – a hatékony, átlátható és gazdaságos működés mellett – a biztonságos és kényelmes utazás biztosítása, az utazási igények legmagasabb szintű kiszolgálása, a szolgáltatási színvonal növelése.

A Volánbusz Zrt. ezen szempontok figyelembevételével kötött szerződést a Volvo Hungária Kft.-vel 2020. január 21-én, melynek értelmében a Volánbusz közel 1,2 milliárd forint értékben 15 darab, új Volvo 8900 típusú autóbuszokat vásárol. A szerződés tárgyát képező közlekedési eszközök a nagy forgalmú elővárosi és regionális vonalakon fognak közlekedni. A hosszú szóló – nem csuklós – járművek alacsony beépítésűek, 53 ülőhelyesek, akadálymentes kialakításúak, környezetkímélő, és EURO 6 besorolású motorral rendelkeznek. Ezen felül a járműveket nagy teljesítményű klímaberendezéssel, WIFI-vel és üléspáronként 1-1 USB-csatlakozási lehetőséggel szerelték fel.

Az országos lefedettséggel rendelkező Volánbusz Zrt. már a tavalyi évben számos érdemi intézkedést tett járműparkjának megújítása érdekében: összesen 638 darab korszerű, légkondicionált és a jelenlegi legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak megfelelő autóbusz beszerzését indította el, melynek eredményeként a társaság teljes járműparkjának 10%-a újul meg 2020. december 31-ig.

A fenntartható közösségi közlekedés elérése, és Magyarország buszstratégiájának megvalósítása érdekében a Volánbusz 2019 és 2022 között összesen 3930 darab autóbusz beszerzését tervezi, aminek köszönhetően az állami tulajdonú közlekedési vállalat teljes járműflottájának 60 százaléka megfiatalodik. A társaság tervei szerint 2022 végéig 8,99 évre, 2031 végéig pedig 5,73 évre szorítaná le járművei átlagéletkorát.

Volánbusz / NVTNM Kommunikáció / kormany.hu

A nyitókép illusztráció.


Hasonló cikkek