Fontos határidő közeleg: szerdán lejárnak az éves e-matricák

Szerdán, január 31-én éjfélig érvényesek a tavaly vásárolt éves vármegyei és országos autópálya matricák. A mentességek és a nagycsaládos kedvezmények megújításának szintén 2024. január 31. a határideje – emelte ki az e-Autópályamatrica portál.

A jóhiszemű felhasználókat védő 1 órás türelmi idő lehetővé teszi, hogy a véletlenül díjköteles útszakaszra tévedő autósok az utazás megkezdése után vásárolják meg a pályamatricát: mentesülhetnek a büntetés alól, ha a megfelelő matricát a díjköteles útra hajtást követő egy órán belül megveszik. Ha mégis megbüntetnek, számos könnyítés adódik.

 

 

Mentesülés éves matrica vásárlásával: a gépjármű üzembentartója a pótdíjfizetési felszólítás kézbesítésének napjától számított 75 napon belül kérheti a járműre irányadó éves országos matrica vásárlásával a jogosulatlan úthasználat és az éves matrica megvásárlása között keletkezett – és korábban meg nem fizetett – pótdíjak visszavonását.

Pótdíjmaximalizálás: ha az úthasználónak a jogosulatlan úthasználat és az első felszólítás kézhezvétele között eltelt időben kettőnél több pótdíjfizetési kötelezettsége keletkezett, a pótdíj maximalizálását kérheti két, a járműre irányadó alappótdíj vagy különbözeti pótdíj összegére. A kérelem benyújtására 75 nap áll az üzembentartó rendelkezésére.

Az https://e-autopalyamatrica.hu/ oldalt üzemeltető Biorobotok Informatikai és Adatfeldolgozási Kft. a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. hivatalos viszonteladó partnere.

 

OTS

A fotók illusztrációk

Kövessen minket a Facebookon is!


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek