Greta „oltás-nacionalizmusra” hivatkozik, amikor nem megy Skóciába

Az aktivistát aggodalommal tölti el, hogy a vakcinákhoz való hozzáférés egyenlőtlensége miatt sok ország nem tud részt venni a rendezvényen.

Greta Thunberg klímaaktivista kijelentette, hogy nem megy el az ENSZ klímakonferenciájára, amelyet novemberben Skóciában tartanak, mert aggodalommal tölti el, hogy a COVID-19 vakcinákhoz való hozzáférés egyenlőtlensége miatt sok ország nem tud részt venni a rendezvényen.

Az egyenlőtlenség és az éghajlati igazságtalanság mára a klímaválság központi kérdése lett” – írja a Twitteren. Szerinte nem demokratikus, hogy egyes országok azért nem tudnak majd megjelenni az ENSZ rendezvényén, mert nem jut elég vakcina számukra.

Thunberg élesen bírálta azokat a nemzeteket, akik szerinte nem hajlandók megosztani az oltásokat azokkal az államokkal, akiknek alig van hozzáférésük a vakcinákhoz. A svéd aktivista Afrika, Latin-Amerika és a Karib-térség, a csendes-óceáni szigetek, valamint Ázsia és a Közel-Kelet fejlődő országait emelte ki. „Természetesen szívesen részt vennék a Glasgow-i konferencián, de csakis akkor, ha mindenki azonos feltételekkel vehet részt rajta” – írja.

Az oltás-nacionalizmus nem oldja meg a járványt. A globális problémák globális megoldást igényelnek” – véli az aktivista.
Forrás: mandiner.hu

Kövessen minket: Facebook 

 


Hasonló cikkek