Győzelemmel zárt a magyar curling-duó

Győzelemmel, csoportja ötödik helyén zárt és az élvonalban maradt a Szekeres Ildikó, Nagy György alkotta magyar együttes a Genfben zajló vegyespáros curling-világbajnokságon.

    Az utolsó fordulót megelőzően három sikerrel és öt vereséggel állt kettős Csehország párosa ellen lépett jégre csütörtök este, és – a viadal honlapja szerint – fordulatos meccsen diadalmaskodott. A magyarok jól kezdtek, két szakasz után 4-0-ra elhúztak, a folytatásban azonban a rivális került fölénybe és az ötödik endben fordított. Ezt követően Szekeres Ildikóék javítottak, a hatodik szakaszt 4-0-ra nyerték, s innen már nem engedték ki a kezükből a győzelmet, melyet 11-7-tel szereztek meg.

    A vb-n a két tízcsapatos csoportból az elsők az elődöntőbe jutottak, míg a második és harmadik helyezettek pénteken keresztbe játszanak egymással a négy közé jutásért. A tizedik helyezettek kiestek, a nyolcadik és kilencedik helyezettek pedig a bennmaradásért küzdenek.

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek