Han Solo társat kap maga mellé az első önálló filmjében

A 2018-ban érkező Han Solo-filmről alig adtak ki még információt. Tudjuk, hogy a csempész fiatalkoráról szól majd, és hogy A Lego-kaland, illetve a Jump Street-filmek rendezői jegyzik majd.

Bob Iger, a Disney vezérigazgatója most egy újabb fontos réstletet árult el a Deutsche Bank média, internet és telekommunikációs konferenciáján. Beszélt a Halálcsillag terveinek ellopásáról szóló Rogue One-ról, aztán így folytatta: Más filmeken is dolgozunk, például egy eredettörténeten Han Solóról és Csubakkáról.

Senkit nem érhetett meglepetésként, hogy Csuvi is szerepel majd a filmben, mégis érdemes ezzel foglalkozni, mert ez az első alkalom, hogy a készítők részéről valaki kijelentette, Han Solo szőrös harcostársa is benne lesz a 2018. május 25-én érkező kalandban.

 

A fiatalkori Han Solo valószínűleg még az Egy új remény-ben megismertnél is hevesebb, arrogánsabb és meggondolatlanabb lesz. Nem lepődnénk meg, ha a férfi fitymáló megjegyzésekkel indítana az első találkozásukkor, akár még egymás konkurenciái is lehetnének valami zűrös csempészügyletben, aztán a kölcsönös bizalmatlanságot leküzdve válnának legjobb barátokká.

Csubakkát Peter Mayhew játszotta el az első trilógiában. A hetedik epizódban már nem tudta az összes jelenetet vállalni a hetvenegy éves, bottal járó színész, így a bundás jelmezbe gyakran egy huszonkilenc éves finn színész, Joonas Suotamo bújt bele.

A Business Insidernek mesélt arról milyen varázslatos érzés is volt Harrison Forddal, a Millenium Falcon díszleteiben forgatni: „Alig tudtam elhinni, hogy ott állok a sakktábla mellett. Úgy tudom, hogy ugyanolyanra csinálták meg, mint amilyen az eredeti trilógiában volt, és még a szaga is ugyanolyan.”

Mayhew gyakran ott volt vele a forgatáson, és tanácsokkal látta el. Suotamo arról azonban már nem akart beszélni, hogy pontosan hány jelenetben láthatjuk őt. Szerinte jobb, ha a nézők csak találgatni tudják, hogyan osztották meg a munkát Mayhew-val. Arra a kérdésre sem válaszolt egyértelműen, hogy leszerződtették-e további Star Wars-filmekre: „Azt feltételezem, hogy változatlanul mennek tovább a dolgok.” Abban azért biztos volt, hogy nem akar visszamenni biztosítási ügynöknek.

 

A fiatal Han Solót közülük választják ki

 

Tucatnyi színész maradt versenyben a fiatal Han Solo szerepére. Köztük van a Whiplash véres kezű dobosa, Brad Pitt zöldfülű katonája, Clint Eastwood fia és James Franco öccse is.

 

Nyitókép: Illusztráció


Hasonló cikkek