Három rádiós frekvenciapályázat tervét tette közzé a médiatanács

Elfogadta a Nyíregyháza 99,4 MHz, a Nyíregyháza 103,9 MHz és a Sopron 94,1 MHz helyi kereskedelmi frekvenciák pályázatifelhívás-tervezetét a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa; a testület e heti ülésén több médiaszolgáltatót is bírságot szabott ki.

Az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményben emlékeztettek arra, hogy a három pályáztatandó frekvenciára érvényben lévő jogosultságok 2018 második felében járnak le.

A szankciókról azt írták: a siófoki székhelyű Rádió Balaton egy januári adáshét vizsgálata alapján kevesebb közszolgálati, helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő műsorszámot sugárzott szerződéses vállalásaihoz képest, ezért a médiaszolgáltatóra a testület 110 ezer forintos bírságot szabott ki.

A Kecel, Solt és Baja területén működő Gong Rádió, illetve a Csongrádon hallható Gong FM 87,6 szolgáltatójára 80 ezer forintos pénzbírságot szabott ki a testület, mert a két rádió egy-egy év eleji adáshét vizsgálata alapján szintén kevesebb saját műsoridőt, szöveget, közszolgálati, helyi közéleti és helyi mindennapi élettel foglalkozó műsort, több ismétlést – valamint a Gong Rádió kevesebb hírműsorszámot is – tett közzé, mint amennyit a szerződésükben vállaltak.

A budapesti d1TV szolgáltatójára 40 ezer forintos bírságot rótt ki a médiatanács, mert az Életmód Magazin című műsor egy januári adásában négyszer, ismételten burkolt reklámot tett közzé egy sminkiskoláról.

Hangsúlyozták: a testület a bírságok kiszabásakor minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmények adott formáját, mértékét.

 


Hasonló cikkek