Hatalmas mecset épül Strasbourgban -„Menj be olyan messze az ellenség területére, amennyire csak bírsz!”

Európa legnagyobb mecsetje Strasbourgban épül jelenleg, az Eyyüb Sultan nevet viselő imahely minaretjei 44 méter magasak lesznek, 28 kupolát építenek rá, számol be a v4na hírügynökség. A mecsetkomplexum tízezer négyzetméteres lesz, ebben helyet kap egy háromezer hívő befogadására alkalmas imaterem, valamint számos konferenciaterem, könyvtár, étterem, üzletek, illetve egy 600 férőhelyes parkoló is

Silvia Sardone, az olasz Északi Liga EP-képviselője az építkezésre ellátogatva arról beszélt: Strasbourgban már 22 mecset működik, a most épülő Eyyüb Sultantól mindössze 2 kilométerre is áll egy. A mecset megépítése mintegy 32 millió euróba fog kerülni, ami szerinte „különösen magas” összeg, és amelyből több milliót vállalt át Strasbourg városa a polgármester, a zöld színekben politizáló Jeanne Barseghian utasítására.

Sardone szerint a gigamecsetet nagyrészt Katarból és Törökországból finanszírozzák, de a projekt számíthat a német kormány által feketelistára tett iszlamista török vallási egyesület, a Milli Görüs támogatására is.

A gigamecset névadója – a Konstantinápoly elleni ostrom egyik nagy alakja – mondása volt: „Menj be olyan messze az ellenség területére, amennyire csak bírsz!”

Forrás: V4NA

 

 

Világ tükör | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook 

 


Hasonló cikkek