Heti motiváló – Próbálj ki valami újat!

Az ünnepek elmúltával bizonyára te is visszatértél a hétköznapok megszokott ritmusába. De ki mondta, hogy januárban csak dolgozni, tanulni, háztartást vezetni lehet? Itt az ideje, hogy feldobd a szürke hétköznapjaidat, ehhez adok most neked néhány tippet.

Próbálj ki új ízeket. Ha már megtervezted a heti menüt, húzd ki róla a szerdai zöldborsófőzeléket, vagy a vasárnapi rántott húst, és próbáld ki egy másik nemzet ételét. Az interneten rengeteg recept közül válogathatsz nemzetközi konyha témakörben.

Nézz meg egy olyan filmet, amit „normális esetben” biztosan nem néznél meg, mert mondjuk nem szimpatikusak a szereplők, vagy nem érdekel a témája.

Olvass végig egy könyvet úgy, hogy előtte nem olvasod el a tartalmát.

Hallgass meg néhány számot abból a zenei műfajból, amelyet eddig egyáltalán nem kedveltél.

Látogass el egy olyan hazai városba, ahol még sohasem jártál, és nézd meg a nevezetességeit.

Ha városban laksz, tölts el egy hétvégét vidéken, távol a város zajától. Ha vidéken élsz, vesd bele magad egy nagyváros forgatagába.

Nem vagy az a tipikus színházba járó típus? Vegyél jegyet egy színdarabra.

Ezek az ötletek csak iránymutatásként szolgálnak. Ha kedvet kaptál valamelyikhez, próbáld ki, vagy találj ki magadnak te valami újat, a lényeg, hogy kilépj a komfortzónádból. Ha kilépsz a megszokásaid kapuján, egy másik világ tárul fel előtted, és rengeteg új és érdekes élménnyel gazdagodhatsz. Próbálj ki valami újat, tedd érdekesebbé az életed!


Hasonló cikkek