Hogyan neveljünk BOLDOG gyerekeket? – Díjátadó

A fenti mondatot választotta mottójának a Felelős Szülők Iskolája, amely ez év április 16-án hagyományteremtő szándékkal első ízben osztotta ki a BOLDOG GYERMEKEKÉRT, BOLDOG CSALÁDOKÉRT díjat.

A díj tulajdonosai személyében öt olyan kiemelkedő személyt, illetve szervezetet részesítettek kitüntetésben, akik a gyermekekért és a családokért kitartó, elhivatott, áldozatos és tiszteletreméltó munkát végeznek. Hivatástudatuk és a családokért végzett missziójuk példaértékű a társadalom számára, legyen ez az orvoslás, a lelki egészség vagy épp a történelmi, kulturális értékek megszerettetése.

IMG_7173
Kép forrása: Felelős Szülők Iskolája

A díjakat a Kossuth Klubban a múlt hétvégén megrendezett Érzelmi intelligencia a családban című konferencia keretében vehették át a kitüntetettek.

A több, mint 5 éve létező Felelős Szülők Iskolája is személyes érintettségtől vezérelve indult el.  A fiamat a Honvédkórházban mentették meg, olyan orvosok, ápolók, akiknek életem végig hálás leszek.  A korababák megmentői nemcsak orvosi tudásukkal tűnnek ki, hanem lelki támogatásukkal is, amit a családok felé és az édesanyák felé nyújtanak. Az általam alapított Felelős Szülők Iskolája minden eseményén a Koraszülött Alapítványnak gyűjtünk és ezzel párhuzamosan célunk a leendő és már aktív szülők edukálása is. Magától értetődő, hogy az idén megalapított BOLDOG GYERMEKEKÉRT, BOLDOG CSALÁDOKÉRT díjat elsőként az Ő munkájuk elismeréséért adjuk át.” – fogalmazott  az első díj átadásakor Tibenszky Moni Lisa, a Felelős Szülők Iskolája alapítója.

A második díj tulajdonosa, a csupa mosoly Kárász Eszter, bohócdoktorként, színészként, énekesként és édesanyaként a gyerekek mosolyáért igen sokat tesz. Jó érezni a zenéjéből és a szívéből áradó energiákat. Nagyon sok olyan emberre lenne szükség, aki felteszi azt a piros bohóc orrot és minden gyereknek, kicsinek, nagynak, betegnek, egészségesnek mosolyt csal a szívébe-lelkébe a szülőkkel együtt.  

IMG_6988
Kép forrása: Felelős Szülők Iskolája

A családoknál a minőségi, együtt töltött idő, a kultúránk, történelmünk megismerése, megszerettetése nagyon fontos része az életünknek. Mekler Norbert, a nagyvázsonyi Kinizsi Vár kapitánya az elmúlt 3 évben varázslatos programokat szervezett a családok, iskolák számára. „Azt vettem észre, hogy történelmünk, múltunk megismerésére a legfogékonyabbak a gyerekek és a családok. Ennek megfelelően alakítottuk ki a vár működését és a program összetételét.”  – számolt be működésükről a várkapitány.

IMG_7027
Kép forrása: Felelős Szülők Iskolája

Kling Rita trénerként és az Élet Katedrális alapítójaként a felnőttképzésben és motivációs területen végzett áldozatos munkájáért kapta meg a Felelős Szülők Iskolája díját. Segítő munkájában személyes tanácsadásban, csakúgy, mint több száz fős rendezvények keretében az emberek lelki egészségével foglalkozik.

A díjazottak sora Polus Enikő, mentálhigiénés szakemberrel zárult, aki talán legrégebben tagja, barátja a Felelős Szülők Iskolájának. Számtalan közkedvelt szakmai cikket írt iskolaválasztásról, testvérkapcsolatokról, érzelmi intelligenciáról a Felelős Szülők Iskolája weboldalára. A Me-Se-Kö mentálhigiénés központ vezetőjeként gyászfeldolgozástól kezdve a gyermekközösségekben egyre inkább felbukkanó agresszió okaival, annak megállításával is foglalkozik. Munkája példaértékű.

Elismerés és köszönet minden díjazottnak!

FSZI_Boldog_Gyermekekert_Boldog_Csaladokert_logo


Hasonló cikkek