Hogyan válasszunk felfújható peremű medencét?

A nyár egyenlőre még messze van, de eljött az idő, hogy elgondolkodjunk arról, milyen medencét is szeretnénk vásárolni kertünkbe? Legfőbb ideje piackutatást végezni és kiválasztani azt a medencét, ami leginkább megfelel elvárásainknak.

Nem mindenkinek adatott meg a nagy kert vagy udvar, nem mindenki engedheti meg magának a süllyesztett, nagyméretű medencét. Akkor sem kell csüggedni, ha csak egy kisebb terület áll rendelkezésre, a piac kínálata megoldást nyújt ebben az esetben is. De hogyan és mi alapján válasszunk medencét?

A felfújható peremű medence az egész család kedvence

felfújható peremű medence anyagi szempontból a legelérhetőbb. Felállítása és beüzemelése nagyon egyszerű, bárki gyorsan megbirkózik vele. Anyagilag sem terheli meg a családi költségvetést összehasonlítva a süllyesztett medencék árával.

Ráadásul a talaj előkészítése is egyszerűen és gyorsan kivitelezhető. Elegendő a talajt vízszintbe hozni, megtisztítani a kövektől és egyéb éles dolgoktól, amik kárt tehetnének a medencében.

Tudta, hogy a felfújható medence szétszedése és téli tárolása is nagyon egyszerű? Nem kell mást tenni, mint leengedni a vizet, a medencefóliát megszárítani, és fagymentes száraz helyen tárolni a következő szezonig. A következő szezonban akár máshova is fel lehet állítani.

A méret a lényeg

Kisebb vagy méretesebb medencét szeretne? A választást befolyásolják a helybeli és anyagi lehetőségek.  Kisebb udvarra, kertbe megfelelőbb a kisebb kerek medence. Hátránya, hogy a mozgástér a kis medencékben korlátozott, főleg több személy részére. Ellenben a forró nyári napokon a kis medence is kellemes felüdülést tud nyújtani.

Amennyiben azonban a lehetőségek megengedik, szerezzen be egy nagyobb méretű medencét. Több felnőtt személy számára is kényelmes,  elnyújtózva is kényelmesen pihenhet benne.

A medence sekély vagy mély legyen?

Alapvető kérdés, hogy kik fogják a medencét leginkább használni? Kisgyermekek számára keres medencét? Ebben az esetben válasszon kisebb méretű felfújható medencét. Amennyiben azonban felnőttek is fogják használni a medencét, szerezzen be nagyobbat, mélyebbet.

– Kisgyermekek számára ideális a max.60 centiméteres medence.
– Nagyobb gyermekek számára beszerezhetünk 1 méter mélyet is.
– A medencében úszni is szeretne legalább egy keveset ? Válasszon az 1,2-1,5m mély medencék közül.

Tippünk: A felfújható peremű medence kitűnő választás üdülőkbe is. Egyszerűen és gyorsan használhatóvá tudjuk tenni, viszont ugyanúgy leengedhetjük és összepakolhatjuk, amikor csak szükségünk van rá, ha véget ért a nyaralás.

Milyen vízforgatót válasszunk a medencénkhez?

A megfelelően megválasztott vízfogatós szűrőberendezés a feltétele a kristálytiszta víznek. A kisebb medencékhez elegendő a papírszűrős vízforgató, vizont a nagyobbakhoz megfelelőbb a homokszűrős vízforgató. Választáskor ne feledkezzen meg arról, hogy a vízforgató teljesítményét a medence méretéhez kell igazítani. Semmilyen körülmények között se vásároljon kisebb teljesítményű szűrőberendezést, mint amilyenre szükség van.
Tudja, hogy kell a szűrőberendezés teljesítményét kiszámolni? 
A medence űrtartalmát ossza el néggyel, és már meg is kapta a szűrőberendezés szükséges teljesítményét köbméterben megadva. A teljesítménynek mindenképpen nagyobbnak kell lennie a kapott értéknél.

Tippünk: Biztos akar lenni benne, hogy mindent megkap, amire a medencéhez szüksége lehet? Válasszon a teljes medence szettek közül, amelyekben megtalál mindent, amire szüksége van. A medencén kívül tartalmazza a szűrőberendezést, létrát, takarófóliát és medencealátétet szintúgy.

ÜzletPannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek