Húsvét: 5 ezer forinttól kezdődik az ajándékozás

2 év után újra lehet személyesen vásárolni húsvét előtt

A magyar családok idén jellemzően 5 ezer forinttól vásárolnak húsvéti ajándékot gyermekenként a REGIO JÁTÉK friss kutatása alapján. A nyuszi kosarába többnyire édesség, játék és mesekönyv kerül, ezeket 1-2 héttel az ünnep előtt szerzik be a legtöbben, átlagosan 11.500 forintos online és 8.170 forintos áruházi kosárértékekkel. Idén 2 év után újra lehet húsvét előtt személyesen vásárolni az áruházakban.

A REGIO JÁTÉK friss, 3789 fős mintán végzett felmérése alapján idén húsvétkor a nagyszülők és a szülők többsége (36% és 46%) 5.000 forintnál többet költ ünnepi meglepetésre gyermekenként. „A húsvét kiemelt időszak a játékpiacon, ilyenkor 1-2 hét alatt az éves forgalom 6%-a teljesül áruházainkban és 5%-a online. Az értékesítési hullám az ünnep előtti utolsó napokban csúcsosodik ki, ilyenkor az átlagos kosárértékünk online bruttó 11.500 forint, bolti beszerzés esetén pedig bruttó 8.170 forint” – avatott be a részletekbe Gyaraki Dávid marketingvezető.

A vállalat kutatása alapján a szülőktől és nagyszülőktől a legtöbb gyermek édességet és játékot kap, ezeken felül pedig leggyakrabban mesekönyvet rejtenek a családok a nyuszi kosarába. „Idén húsvétkor a legtöbben új kreatív készletet (40%), társasjátékot (25%), illetve a szezonnak megfelelően szabadtéri, kerti játékot (20%) vásárolnak ajándékba. Idén végre, 2 év pandémia miatti boltzár után, személyesen tudnak a családok vásárolni meglepetéseket” – tette hozzá Gyaraki Dávid. A megkérdezett családok 40 százaléka egyébként a hagyományos bolti vásárlás mellett online is választ ajándékot, míg 25 százalékuk csak a játékboltokban, 20 százalékuk pedig kizárólag hipermarketben vásárol az ünnepre.

Locsolkodással, tojásvadászattal ünnepelnek a magyarok
Tavaly tízből hat kisfiú locsolkodott húsvétkor, amiért legtöbb esetben édességet (80%), hímes tojást és pénzt (50-50%) kaptak a lányoktól. A húsvéti programok közül a tojásvadászat, az ünnepi kézműves foglalkozás, illetve a torta- és süteménykészítés került fel a dobogóra, de sokan az időjárás függvényében egy kirándulással is megkoronázzák a többnapos ünnepet.

****************************************
TOP10 játékkategória húsvétkor a REGIO JÁTÉK adatai szerint:
1. LEGO
2. Társasjáték, kártya
3. Autó, jármű
4. Kreatív, fejlesztő
5. Játékfigura
6. Plüss
7. Sportszer, labda
8. Szabadtéri játék
9. Bébijáték, kellék
10. Baba, babakocsi

TOP10 játék áruházi vásárlás esetén húsvétkor a REGIO JÁTÉK adatai szerint:
1. Diafilm vetítő filmmel és katalógussal
2. Rubik kocka
3. Csikis csibe társasjáték
4. LEGO City – Rendőrségi mobil parancsnoki kamion
5. Ugri nyuszi
6. Lotti Karotti társasjáték
7. LEGO City – Mentőhelikopteres szállítás
8. My garden baby édi-bébi gondoskodás
9. Betsy nyuszi
10. Thumper plüss

TOP10 játék online vásárlás esetén húsvétkor a REGIO JÁTÉK adatai szerint:
1. Csikis csibe társasjáték
2. Háromkerekű roller kosárkával pink színben
3. LEGO City – Rendőrségi mobil parancsnoki kamion
4. Lotti Karotti társasjáték
5. Rubik Kocka
6. Ugri nyuszi
7. My garden baby édi-bébi gondoskodás
8. Kosárlabdapalánk készlet labdával
9. Bloopies Mókás Sellőbébi
10. Pancs Mancs társasjáték

****************************************
A kutatás háttere:
A sajtóközleményben szereplő adatok a piacvezető REGIO JÁTÉK saját értékesítési adatain, valamint egy 2022. április 4-10. között elvégzett online kutatáson alapulnak, melyben 3789, 14 év alatti gyermeket nevelő szülő/nagyszülő vett részt.

Kapcsolódó webcímek:
Webáruház: https://www.regiojatek.hu/
Vállalati weboldal: https://vallalat.regiojatek.hu/

A REGIO JÁTÉK-ról:

Régió Játék Gyaraki Dávid marketingvezető

A REGIO Játékkereskedelmi Kft.-t 1990-ben családi vállalkozásként alapította Gyaraki József, a cég ügyvezetője. A piacvezető játékforgalmazó 100%-ig magyar tulajdonban van, ma már országszerte 43 játékbolttal rendelkezik, és közel 25%-os részesedésével piacvezető a hagyományos magyar játékpiacon. A REGIO JÁTÉK a világ többi országával egy időben mutatja be a magyar piac számára is a játékújdonságokat. A több mint 500 főt foglalkoztató vállalat számos nemzetközi játékmárka – így például a Disney plüssök, SES kreatív, 4M tudományos játékok vagy a Ravensburger – kizárólagos magyarországi partnere, valamint hagyományos magyar játékok újrafeltalálója, úgymint a diavetítő és a Gazdálkodj okosan! társasjáték. Áruházaiban közel 30.000 féle játék található. A dinamikus fejlesztések eredményeként a REGIO JÁTÉK 2021-ben 16,031 milliárd forint nettó árbevételt ért el, pénzügyi stabilitásának elismeréseként pedig 2020-ban ötödször kapta meg a Bisnode AAA tanúsítványt. A REGIO JÁTÉK 2021-ben hetedik alkalommal részesült MagyarBrands-díj elismerésben Kiváló Fogyasztói Márka kategóriában, 2021-ben pedig ötödször nyerte el a rangos Superbrands díjat.

 

A játékkereskedő 2020 elején átvette a Játékvár és Játékbox áruházak és webáruházak üzemeltetését, így a vásárlók Székesfehérváron és három budapesti bevásárlóközpontban – a Csepel Plázában, a Duna Plázában, valamint a Mammut 2-ben -, valamint Szombathelyen és Békéscsabán is találkozhatnak a REGIO JÁTÉK széles kínálatával.

 

 


Hasonló cikkek