Rekordot döntött egy 57 éves kerékpáros Nagymegyeren

A húsvéti ünnepek abszolút rekordere Szlovákiában egy 57 éves nagymegyeri kerékpáros férfi a szlovák rendőrségi jegyzőkönyvben.

Az elmúlt héten a Dunaszerdahelyi járásban fokozott közúti ellenőrzés zajlott nemcsak a gépjárművezetőkre, hanem a kerékpárosokra vonatkozóan is. Összesen 714 alkoholtesztet végeztek el a rendőrök, ebből 19 mutatott pozitív eredményt. Közülük 15-en részeg kerékpárosok voltak, 10 esetében egy ezrelék feletti értéket mutatott a szonda.

Zlatica Antalová rendőrségi szóvivő közölte, a legtöbb ittas kerékpárost Nagymegyeren és környékén csípték el. Egyikük, egy 57 éves férfi szervezetében pontosan 3 ezrelék alkoholt mértek.

A szlovák rendőrség figyelmezteti a kerékpárosokat, hogy szabálysértést követnek el, amennyiben ittasan ülnek a biciklire. A felelőtlen kerékpárosok akár 800 eurós bírságot is kaphatnak.

A történtek kapcsán a szóvivő emlékeztet, hogy a kerékpárosok szervezetében legfeljebb 0,5 ezrelék alkohol lehet lakott területen vagy kerékpárúton, lakott területen kívül azonban rájuk is zéró tolerancia vonatkozik.

Forrás: TASR/tvnoviny.sk/parameter.sk

Fotó: TASR

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek