Idén 10 éves az Eldorado zenekar!

Elkészült az első dal az új kislemezükről. Ennek kapcsán beszélgettünk Attilával és Alexandrával, az Eldorado együttes alapítótagjaival.

 

Régóta vagytok a zenei pályán együtt. Hogyan lehet ennyire összhangban dolgozni hosszú időn keresztül?

Mi egy pár vagyunk, így először a magánéletben csiszolódtunk össze és csak később jött az ötlet, hogy kezdjünk el közösen dolgozni. Nálunk minden bizonnyal ez az alapja. A magánéletben is nagy összhang van köztünk, hiszen néha szavak sem kellenek, elég egy pillantás, amiből tudjuk: mire gondol a másik. Az összhangot pedig még tovább erősíti közöttünk a kislányunk, Eliza. Ő is nagyon muzikális, ha tehetjük, már most visszük magunkkal a rendezvényekre, és szinte nincs olyan nap, amikor ne gitároznánk, énekelnénk neki vagy vele.

A közös munkában ki melyik részért a felelős?

Szandra energiájának 99%-át a színpad, vagyis az éneklés veszi ki. Az elején megkért, ha lehet, a háttérmunkából ő ki szeretne maradni. Innentől minden más az én feladatom. Természetesen megbeszéljük az egyes lépéseket, de a kivitelezés már rám marad. Szerintem mind a ketten legszívesebben a színpadon vagyunk.

Hogyan osztjátok be a munkát és az időtöket, hogy ne menjen a család rovására? Lehet ügyesen zsonglőrködni a munka, család, háztartás és a pihenésre szánt idő között?

Ez nagyon jó megfogalmazás, tényleg össze zsonglőrködjük! Azt kijelenthetjük, hogy a pihenésre jut a legkevesebb időnk, amúgy minden napunk szinte előre meg van tervezve: ki, merre, hova és hogyan? Igyekszünk a hétköznapokban minél több időt együtt tölteni a családdal. A hétvége viszont nagyrészt a munkáé, de a nagyszülők segítenek. és Eliza is szeret velük lenni.

SzandraMitől működik ilyen nagyszerűen az Eldorado zenekar? Mi tartja össze?

Egyértelműen ez az összhang. Nyilván nálunk is vannak dolgok, amiben nem értünk egyet vagy másként látjuk, de mindig megtaláljuk a közös nevezőt. Mindenkinek megvan a maga feladata, de sosem döntünk semmiben a másik tudta nélkül. Nincsenek plusz munkák, hiszen ami a zenekar életben tartásához fontos, az mind szinte mindennapos feladat.

Mik voltak a fontosabb mérföldkövek az együttes pályáján? 

A legelső mérföldkő talán az volt, amikor megszületett első saját dalunk és klipünk. Utána kezdtek a televíziós megkeresések is szép számban érkezni, és szerencsére jött minden magától, ami azért volt érdekes nekünk, mert abban az időben csak éjszakás bulikat csináltunk; a legtöbbet mulatós zenét játszottunk, persze más-más stílusokkal vegyítve. A saját dalainkat viszont popstílusban írjuk vagy íratjuk, belecsempészve rockos gitárelemeket. Ezt követően, mondhatjuk: a következő lépcsőfok az volt, amikor elkezdtek jönni a saját dalos rendezvények, és  eljutottunk a műsorunkkal az ország számos pontjára és a szomszédos országokba is. Idén egy nagyobb mérföldkőhöz érkeztünk, Szabó Zé producer szárnyai alatt készül egy digitálisan elérhető kislemeznyi anyag, melyhez az első dal meg is jelent klip formájában. Idén,  a 10 éves fennállásunk alkalmából, zenekaros formációt is ölt a produkció, mellyel turnészerűen szeretnénk minél több helyszínen megjelenni.

Elkészült az új kislemez első dala. Hogyan született?

A „Ma is ugyanúgy” című dalunkat Szabó Zé közreműködésével alkottuk. A dallal kapcsolatbeli és a zene iránti összhangunkat fejezzük ki. Olyan érzéseket fogalmazunk meg benne, amelyeket nap mint nap megélünk, hiszen mi nem csak a színpadon, a magánéletben is párt alkotunk. Olyan érzéseket közöl a dal, mint amikor távol vagy a párodtól és késztetést érzel rá: most fel kell hívnod, mert szüksége van pár támogató szóra. Amikor a párod a múzsád, és erőt, ihletet ad a mindennapokra, együtt tudtok „szállni” a mindennapokban. Azért, hogy a képi világ is összhangban legyen a dallal, egy költségesebb imidzsklipet készítettünk hozzá, komplett stábbal, táncosokkal és egyéb kellékekkel. A „Ma is ugyanúgy” egy hét alatt nézettséget döntött a több éve kiadott dalok felett. Erre büszkék vagyunk, hiszen a visszajelzések is pozitívak.

A zenei hangzáson kívül milyen pluszt tudtok belevinni egy-egy fellépésbe?

Alapból szeretjük a közönséget is bevonni a műsorunkba. Énekeltetni szoktuk őket, és mindig osztogatunk cserébe Eldorado lemezeket vagy promóciós dolgokat. Emellett kiegészítjük a színpadi látványt  füst- és szikragejzírekkel, igény esetén táncos lányokkal.

Mennyi üzenetet kaptok a rajongóktól?

Rengeteget! Visszajelzésekből akad bőven, például rendezvény után, amikor fotózkodnak velünk és elmondják élményeiket a fellépéssel kapcsolatban. Szakmailag kiemelkedő pillanat volt számunkra az is, hogy Szabó Zé producer elismerte a munkánkat, és azóta már közösen dolgozunk egy kislemezen. Rengeteg dalunk kapott arany és platina minősítést. Elég jól alakulnak a mutatók a Spotify-on és Youtube-n is.

Ha visszanéztek az elmúlt tíz évre, elégedettek vagytok?

Fellépések terén rengeteg teltházas és szabadtéren, több ezres létszámú bulink volt, és lesz is még jó pár. Készülünk a Jubileumi turnénkra, már most nagyon ígéretes helyszínek vannak lefoglalva. Talán mondhatom: arra vagyunk a legbüszkébbek, hogy ezt elértük!

A zenekar honlapja:
https://eldoradozene.hu


Hasonló cikkek