Idén eddig a Ford az első számú haszongépjármű-márka Európában

Avatar

Roelant de Waard, a Ford Európa marketingért, értékesítésért és szolgáltatásokért felelős alelnöke félévértékelő tájékoztatóján kiemelte: “Bár a COVID19 helyzet komoly nehézséget okozott az európai autógyártásban a második negyedévben, az új Ford Puma és Kuga eladásai remekül indultak, és a hibrid változatok az értékesítés több mint 50 százalékát teszik ki. A 3. negyedévben tovább erősítjük a Ford elektromos kínálatát a Fiesta és Focus EcoBoost Hybrid modellekkel.”

A Ford 168.651 (-51,4%) járművet értékesített a 2. negyedévben 20 hagyományos európai piacán, ami 7,1% piaci részesedést jelent. Az év első felében továbbra is a Ford az első számú európai haszongépjármű-márka, és a 2. negyedévben 13,8%-ra növelte piaci részesedését 20 hagyományos európai piacán.

A Ford 109.129 (-56,0%) személyautót, valamint 59.521 (-40,0%) haszongépjárművet értékesített a második negyedévben; a flottaértékesítések magas aránya miatt ezt az üzletágat kevésbé érintette a koronavírus-járvány.

A márkakereskedések most Európa-szerte kinyitottak, és az iparág hónapról hónapra erősödik: májusról júniusra 78% volt a növekedés. Ugyanebben az időszakban a Ford növekedése 95% volt, felülmúlva ezzel az iparág átlagértékét.

Ford press


Hasonló cikkek