Így élik túl a hőséget Csongrád – Csanádban

Nemrég arról írtunk, hogy az április a szokottnál sokkal hidegebb volt. Két hónappal később pedig sorra megdöntött melegrekordokról szólnak a hírek és a szeszélyes időjárásnak még nincs vége!

Holnaptól újra harmadfokú figyelmeztetés lép életbe Szegeden és környékén

Egészen szerdáig folyamatosan afrikai eredetű meleg levegő érkezik hazánkba. Szakemberek óvatosságra intenek a szabadban tartózkodást illetően.

A szervezetet nagyon megterheli a meleg. Még az egészséges emberek is komoly fejfájást, szédülést, illetve koncentrációs zavart érezhetnek. Éppen ezért Szegeden és a környékbeli városokban egyre több párakaput állítanak fel. A lakosok pedig előszeretettel használják azokat. Ivókutakat is beüzemelnek, hogy könnyebb legyen elviselni a hőséget.

Sokan vízpartra menekülnek

Így például a Lapos stand is óriási népszerűségnek örvend. Ám az ott tartózkodók figyelmét sem győzik felhívni arra, hogy bár a hőérzet víz közelében más, a napsugarak hatása attól még káros. Ezért a magas faktorú naptejek és az elegendő folyadékbevitel strandolás közben is nélkülözhetetlen. A fedett fürdőkben egy fokkal talán jobb a helyzet. Ott viszont a folyamatos szellőztetés szükséges a folyosókon.

Szentesen zacskós vizet is osztanak

Szentes város polgármestere a katonák segítségét kérte a hőség okozta krízishelyzet kezelése kapcsán. A hűtött, zacskós ivóvizet a II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Víztisztító Százada biztosítja Szabó Zoltán városvezető kérésének eleget téve.

A polgármester a delmagyar.hu-nak azt nyilatkozta, hogy kiemelten fontosnak tartja a lakosság támogatását a hőségben is. Péntekig naponta 2000 zacskós kiszerelésű vizet osztanak szét három helyszínen.

Mások csak a légkondiban és egy kis esőben bíznak

A megyeiek körében nemcsak a párakapu népszerű, hanem a légkondi is. Egyesek bizakodva várnak egy kis égi felfrissülésre, de az előrejelzések azt mutatják, hogy az elkövetkezendő egy-két napban még biztosan  hőségben és napsütésben lesz részünk.

Farkas Cs. Tekla

 

 


Hasonló cikkek